INSIDER

Majdnem meghalt a takarító miatt egy beteg, csak 5 nap múlva vették észre a hibát

Sokkoló részletek derültek ki a szigetvári műhibával kapcsolatban.
  • Szerző: Ripost

A rutin nőgyógyászati műtét után a 62 éves Erzsébet állapota egyre csak rosszabbodott. Öt nappal az operáció után derült csak ki, hogy nagyon nagy a baj, az egyik infúziós sóoldat üvegébe szövetet roncsoló lúg került. Az asszonyt át kellett szállítani a pécsi klinika intenzív osztályára. Jelenleg már otthon lábadozik a döbbenetes műhiba után, várhatóan fel fog épülni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szigetvári kórházban bevett szokás volt, hogy a takarítónők a fertőtlenítőszert sóoldatos üvegekbe öntik át.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A kiürült SALSOL 500 ml-es üvegekbe kiporciózva ugyanis könnyebb tárolni és használni a fertőtlenítőt, mint a 20 literes ballonból. De az üvegeket nem jelölték meg. Aki felvitte a műtőbe, nem tudhatta, hogy fertőtlenítő van benne – tudta meg a Bors a kórház egyik orvosától.

„Édesanyámnak már javul az állapota. Most még nincs olyan lelkiállapotban, hogy beszéljen a történtekről. Nekem a legfontosabb, hogy maradéktalanul felgyógyuljon, ezért még nem volt időm gondolkodni azon, hogy kártérítési pert indítsunk” – mondta a Borsnak Zámbó Norbert, Erzsébet fia.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye sze­rint az ügyben ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak vizsgálatot, további részleteket a nyomozás érdekei miatt nem mondanak.

A szigetvári kórházban hírzárlatot rendeltek el, az intézmény annyit közölt, hogy jelenleg is zajlik egy belső és egy hatósági vizsgálat is. Az üggyel összefüggésben két orvost függesztettek fel a munkavégzés alól a vizsgálat befejezéséig.

És ezeket olvastad már?