INSIDER

Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az EU-ban

A számok azt mutatják, hogy sikeres a kormány oltási programja, és egyre többen akarják itthon beoltatni magukat harmadszorra is.
  • Szerző: Ripost

A péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor kitért az oltási akcióhét sikerére, ami hozzájárult, hogy egyre több honfitársunk vegye fel a harmadik vakcinát.

„A legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű. Tavaly kis karácsony volt, mert nem volt oltás. Idén lehet nagy karácsony, ha a harmadik oltást felvevők aránya megnő, nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék” – mondta a kormányfő a Jó reggelt, Magyarország!-ban.

Egyre több magyar veszi fel a harmadik oltást

Egyre több magyar veszi fel a harmadik oltást (Fotó: Getty Images)

A hivatalos adatok pedig alátámasztják, amit a miniszterelnök mondott: a harmadik oltást összesen 2 269 551 fő vette fel. Az oltási akcióhéten összesen 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel.

Ezzel az EU-ban nálunk vették fel százalékosan a legtöbben a harmadik oltást. Remélhetőleg ez a tendencia megmarad, és nem csökken az oltási kedv hazánkban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?