INSIDER

Magyarországon nem volt többlethalálozás a járvány ideje alatt

Június 11-én is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Kiss Róbert közölte: Csehországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából már hatósági házi karantén nélkül is hazatérhetnek a magyar állampolgárok.

Jelenleg 783 fő használja az elektronikus hatósági házi karantén alkalmazást. Továbbá 424 hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt 24 órában, és 9167 van érvényben.

Müller Cecília tisztifőorvos elmondta: 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 553 főre emelkedett az elhunytak száma, 2391-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1095 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília kiemelte: napról-napra kevesebb az aktív fertőzöttek száma, de még mindig igazolunk pozitív eseteket.

Magyarországon a járvány ideje alatt nem volt többlet halálozás, sőt a négy hónapos időszak alatt 6,4 százalékkal kevesebben haltak meg tavalyhoz képest. Szerinte ennek egyik oka az volt, hogy a kijárási korlátozások az influenzának is gátat szabtak.

Vizsgálják a korai hatósági óvintézkedéseink által megmentett emberéleteket. Az eddigi adatok szerint Európában 3 millió ember élet menekült meg a korai korlátozásoknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?