Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.26.

Magyar virágkötő kötötte Ferenc pápa csokrait

Egy monori virágkötő munkája volt az a csokor, amivel köszöntötték Ferenc pápát, amikor Budapestre érkezett, és ő kötötte a búcsúcsokrot is. Minden virágszál önálló jelentést hordozott. Kruchió László dekoratőr keze nyoma ott van számos szállodában, állami rendezvényen, esküvőkön és templomokban is.

Kruchió László már kisgyermekként megismerkedett a virágkötészettel és a dekorációkészítéssel.

„Édesanyám barátnője virágkötő és koszorúkészítő volt. Látta, hogy van szép érzékem, ezért szívesen tanítgatott. Ennek ellenére sokáig ügyvédnek készültem. Amikor nem vettek fel, Kecskemétre, a Kertészeti Egyetemre mentem virágkötészetet és designt tanulni„ – emlékszik a dekoratőr.

Fotó: Kruchió László

Később megnyert egy ösztöndíjat Németországba, mellette versenyekre járt és egy virágkötő mesterképzésre is bejutott. Saját virágüzleteket nyitott. 2018-ban Drezdában megnyerte az európai virágkötő versenyt és a közönségdíjat is elhozta. Ma ő dekorál a három főméltóságnak, de számos színházban és rendezvények helyszínén is. Ő a Magyar Orchidea Kiállítás vezetője is.

„Érdekel, miként lehet egyedülálló módon különlegessé tenni egy-egy teret, belakni, feldíszíteni” – lelkesedik László.

A dekoratőr élete nem fenékig tejfel: gyakran éjszakába nyúló szervezéssel, hajnali beszerzéssel jár, máskor dermesztő hidegben vagy tikkasztó forróságban kell helytállnia, ezzel együtt imádja a munkáját.

„Ma például hajnali kettőtől dekorációkat készítettünk az InterContinentalba egy rendezvényre, ahol a bejárattól a konferencia termeken át, a kávézóig mindent mi díszítettünk, mellette a Sándor palota történelmi termeit is dekoráltuk” – avat be a kulisszatitkokba.

„Amikor Lacinak virágüzletei voltak, szállodák díszítésére vágyott. A Jóistentől megkapta” – mondta a felesége, aki szerint aztán régi palotákat, termeket szeretett volna díszíteni, erre a köztársasági elnök felkérte, hogy legyen a hivatala dekoratőre. Ott vagyunk a Müpában, a Nemzeti Színházban, a Diótörő díszelőadásán a színpadképet mi készítjük. A Jóisten megadta ezt is.

„Három éve azt kérdeztem tőle: 'Mire vágysz még, talán arra, hogy a pápának dolgozz?!'. És lám, a Jóisten megadta ezt is!„ – mosolyodik el.

Jelentése van a pápai csokroknak

Kruchió László számára fontos a hit és a katolikus egyház, így különösen megtisztelőnek érezte, hogy felkérték Ferenc pápa köszöntő csokrainak az elkészítésére.

„Arra gondoltam, hogy az általam készített csokor lesz az első, amivel a Szentatya Magyarországra érkezésekor találkozik, ez adja majd az első benyomást rólunk, magyarokról” – osztja meg akkori gondolatait a Ripost7-tel. „A köszöntő csokorban megjelenítettem a Szentatyára utaló jeleket, mint például a hűség és az elhivatottság szimbolikus virágait és a béke hordozóját, az olívaágat. Emellett sok fűszeres növény, örökzöld is került a csokorba, amelyek az örökkévalóságot és az élet körforgását jelképezik. A csokorba, amellyel a fiatalok elbúcsúztatták Ferenc pápát, egyebek közt hortenziát kötöttem, ami a köszönetet és a szívből jövő hálát fejezi ki, amiért ellátogatott hozzánk. Részletes leírást is mellékeltünk a növények jelentéséről.”

Az első csokorban volt fehér jázmin, mint a kegyelem, fehér liliom, mint az égi tisztaság, kerti ruta, mint a tisztánlátás és az irgalom jelképe, szagos müge az alázatosságra utalva, frézia, az ártatlanság, tisztaság szimbóluma, valamint kakukkvirág (mayflower), amelynek jelentése: szívesen látott.

Fotó: Kruchió László

Az alsó képen látható búcsúzó csokorban volt őszirózsa, mint a szeretet jelképe, bittersweet az igazság, heliotrope az örök szeretet, elhivatottság jeleként, izsóp az áldozatot, tisztaságot szimbolizálva, ibolya, mint a szerénység jelképe.

A búcsúcsokor (Fotó: Kruchió László)

 

„Feleségem, Timi az életem sója”

Lászlónak sokat segít felesége és gyermekei is. „Timi az életem sója, mindenben támogat. Sok esetben tőle kapom a munkáimhoz az inspirációt„ – mondja feleségéről. „Merem remélni, hogy izgalmas élete van mellettem. Nagyon büszke vagyok rá, szakasszisztensként dolgozik egy gyógyszertárban, de a munkámban is rengeteget segít, akárcsak a gyermekeim, a 14 éves Lackó és a 12 éves Kamilla, kicsi koruk óta.”

Fotó: Kruchió László

Megnyitotta a Fürge Pávát

László tősgyökeres monori, mindig igyekszik valami szépet tenni a közösségért. Nemrégiben nyitott egy bisztrót, a Fürge Pávát, ami a gasztronómia és a virágkötészet találkozásának színtere.

Fotó: Kruchió László

László gyerekkora óta a madarak megszállottja, imádja a pávákat. Hatéves kora óta vannak madárházai, most is van a kertjében nyolc páva.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Soha nem volt még ilyen közel a III. világháború, mint most

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

hirtv.hu

Reuters: Oroszországgal való viszonya miatt a NATO figyelmeztette Magyarországot

life.hu

Három dolog, amit egy elegáns nő semmilyen körülmények között nem visel

magyarnemzet.hu

Kiderültek a részletek Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről, ez van a rendőri jelentésben

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú