INSIDER

Magyar vakcina is segíti Thaiföld újranyitását

A bangkoki kormány 400 ezer adag, koronavírus elleni oltóanyagot vásárolna Magyarországtól. Könnyítenek a beutazási szabályokon is.
  • Szerző: Ripost

Folytatná az ország nyitását a külföldi turisták előtt a bangkoki kormány, ehhez azonban fel kell gyorsítania a lakosság tömeges oltását. A helyi hatóságok hétfőn közölték: a fővárosban, valamint kilenc, turisták által közkedvelt régióban is eltörlik a koronavírus ellen beoltott külföldiek kötelező karanténját. Megszűnik tehát a kötelező karantén az oltási igazolvánnyal rendelkezők külföldiek számára november elsejétől, ha az alább felsorolt területek egyikére utaznak:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • Chiang Mai
  • Phangnga
  • Krabi
  • Hua Hin
  • Pattaya
  • Cha-am.

A Phuket és Samui szigetére látogatóknak már július elseje óta nem kell karanténba vonulniuk érkezésükkor. Gyakorlatilag a két sziget lett a „kísérleti nyúl” Thaiföld ambiciózus turisztikai újranyitási tervében, aminek részét képezi az a terv, hogy a helyiek 70 százaléka megkapja mindkét koronavírus elleni védőoltást. Phuket és Samui szigetén a lakosság átoltottsága 74 százalékos volt már júliusban.

A bangkoki kormány a kísérleti program sikerét látva döntött úgy, hogy a karanténkötelezettséget kisebb területre korlátozza. Azonnali engedményeket is tettek a külföldi turisták odacsalogatására: október elsejétől az ország teljes területén 7 napra csökken az előírt karantén a beoltott turistáknak, illetve 10 napra, a korábbi felére, az oltással nem rendelkezőknek.

A beutazás részletes szabályairól itt lehet olvasni.

A szolgáltatásokat és a kereskedelmet is újraindítják az eddig teljesen lezárt, „sötétvörös” tartományokban; 29 közigazgatási területen, ide értve a fővárost is, péntektől újra kinyithatnak a szolgáltató- és a szabadidő-központok.

A bangkoki kormány 3,35 millió adag koronavírus elleni vakcina beszerzésére adott utasítást. Magyarországtól is vásárolnának, méghozzá az AstraZenecea vakcinájából négyszázezer adagot. Szijjártó Péter külügyminiszter már korábbán jelezte: nyitottak a bangkoki kormány ajánlatára.

A tárcavezető New Yorkban arról beszélt, hogy több millió dózis van a különböző vakcinákból a raktárakban, így Magyarország másoknak is segítséget tud nyújtani, ahogyan eddig is tette.

Thaiföld lakosságának kevesebb mint harmada kapta meg mostanáig valamelyik koronavírus elleni vakcinát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?