Létrehozva: 2019.09.26.

Magyar utasokat is megzsarolnak a külföldi szállodák

Feszültség és félelem lett úrrá a magyar utasok körében, akik a Neckermann Magyarországnál foglaltak és már külföldön tartózkodnak, vagy mostanában indulnának. Bár a cég igyekszik mindenkit megnyugtatni, többen csak hosszas levelezés után tudták elkerülni, hogy a külföldi hotelben is újra fizetniük kelljen. Közben már a német és a lengyel Neckermann is csődöt jelentett.

Több tucat óriásgéppel hozza haza a brit turistákat a brit repülésügyi hivatal, miután 165 ezren rekedtek külföldön a Thomas Cook iroda csődje után. Németek százezrei is külföldön rekedtek, miután a Thomas Cook leányvállalata, a német Neckermann is csődöt jelentett, és állami segítséget kellett kérnie a Condor légitársaságnak is.

Fotó: 123RF

Magyarok is tömegével érintettek, hiszen van, aki közvetlenül a Thomas Cook-nál foglalt utat, míg ennél is többen a brit cég egyik leányvállalatánál, a Neckermann Magyarországnál.

A Ripost újra megkereste a hazai Neckermannt, hogy megtudjuk, mire számíthatnak a magyar utasok. Mindössze egy e-mailt kaptunk, melyben gyakorlatilag megismételték a hétfőn kiadott sajtóközleményüket. Ennek lényege: a cég „ folytatja normál, napi és operatív tevékenységét, ugyanakkor valamennyi külföldön tartózkodó utasuk az eredeti tervek szerint tud hazatérni”. Mint írják, a cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy utasaikat ne érjen anyagi kár. A cég tájékoztatása szerint e heti charterjárataik rendben el fognak indulni Törökországba és Görögországba.

Ennek ellenére a Neckermann Magyarország Facebook-oldalát elözönlötték az üzenetek.

Van, aki arról panaszkodik, hogy az utazási irodánál senki nem veszi fel a telefont. Más azt írja: a sokadik negatív komment tűnik el az oldalról, amely arról szól, hogy a szállásdíjat újra ki kell fizetni külföldön. Többen mostanában indulnának Egyiptomba és más egzotikus célpontokra és aggódnak, hogy minden rendben lesz-e.

Eddig még senki nem jelezte, hogy nem tudott hazajutni, ám többen arról számoltak be, hogy csak a Neckermannal történt levélváltások után, van, hogy fél nap múlva tudták elérni, hogy ne kelljen kifizetniük külföldön azt a pénzt, amit már itthon befizettek az irodának. Vagyis sok külföldi hotel zsarolja a magyarokat, mert az anyacég csődje után nem bíznak abban, hogy a Neckermanntól hozzájutnak a pénzükhöz.

Egy Mexikóban tartózkodó magyar nő pedig hiába írt a Neckermann Facebook-oldalára, utolsó posztját rövid időn belül törölték. Ebben arra panaszkodik, hogy csak üres ígéreteket kapott eddig, és ha nem történik semmi és a hotel nem jut a pénzhez, 2 órájuk van elhagyni a szállást.

Utazási káosz Európában

Berlinben bejelentették, hogy a Condor légitársaságnak áthidaló kölcsönt ad a német kormányzat. A brit lapok szerint a külföldön rekedt 165 ezer brit turistából 14 700 már hazajutott, a többi utas haza szállítása két hétig is eltarthat.

A brit sajtó beszámolt a Tunéziában foglyul ejtett turistákról. Most Kubában állt elő hasonló helyzet, a hotel nem engedi el fizetés nélkül a vendégeket, ráadásul a 3000 dolláros számla kiegyenlítését csak készpénzben fogadja el. Voltak olyan esetek, hogy a turisták a reptérről fordultak vissza, mert nem volt lefoglalva a szállásuk, másokat alacsonyabb komfortú szállodában helyeztek el a csődre hivatkozva. Egy angol párnak az esküvője ment csődbe, mert a násznép Angliában ragadt.

A Skynews szerint a Thomas Cook csőd óta több légitársaság jelentősen emelte, néhol megduplázta árait, tudva, hogy a jegy nélkül maradt utasok kifizetik ezt az összeget is, hogy hazatérjenek.

Sorra csődölnek be a külföldi Neckermann-leányvállalatok

A brit Thomas Cook utazási iroda hétfői csődje után szerdán német leányvállalata is csődöt jelentett, sőt tegnap délelőtt fizetésképtelenséget jelentett a Neckermann lengyelországi leányvállalata is: 3600 lengyel turista rekedt külföldön. Már az osztrák Neckermann honlapja sem üzemel, azt írják, hogy leállították az utazások értékesítését, és nem tudják garantálni a lefoglalt utazások teljesítését. A francia leányvállalat oldalán sem lehet foglalni rendszerhiba miatt, a cseh leányvállalat is válsághelyzetről ír, náluk sem lehet foglalni utakat.

A magyar Neckermannról egyelőre annyit tudni, hogy foglalni nem lehet náluk. A napi.hu információi szerint rövid távon kisegítette a céget a Sun&Fun Holidays. Az együttműködésnek köszönhetően a szeptember 23-ra előjegyzett 130 utasa elutazhatott Antalyába.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Elárasztotta a lakótelepet a víz ebben a nyugat magyarországi megyében, ezt tették a lakók

INSIDER

Gyereket keresnek a veszprémi rendőrök, senki sem tudja, hol lehet

INSIDER

Baleset történt Győrben: halálgömbből zuhant a mélybe a motoros

INSIDER

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés