INSIDER

Duplájára nőtt az ápolók keresete az elmúlt 4 évben

A kormány igyekszik növelni az egészségügyi szakdolgozók megbecsültségét, csaknem az duplájára nőtt a magyar ápolók keresete az elmúlt négy évben. Most a Magyar Ápolók Napja alkalmából is megköszönték áldozatos munkájukat.
  • Szerző: Ripost

Magyarország Kormánya a Magyar Ápolók Napja alkalmából közzétett egy videót a Facebook-on, melyben kiemelik: 2010 óta számos intézkedéssel igyekeznek segíteni őket: ösztöndíj programokkal, lakhatási támogatásokkal és számos nővérszállót építettek, újítottak fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

De ami a legfontosabb talán, hogy 2016 és 2022 között lépcsőzetesen emelik az ápolók alapbérét, összesen 72%-kal. A kormány célja, hogy folyamatosan növeljék az egészségügyi szakdolgozók megbecsültségét és társadalmi elismertségét.

Kásler Miklós, az EMMI minisztere elismerő szavakkal fejezte ki előttük tiszteletét:

„Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban. Hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján, a magyar ápolók napját. Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat. Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet.„ -írja bejegyzésében Kásler Miklós.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a...

Közzétette: Kásler Miklós2021. február 18., csütörtök

”Megbecsülésük érdekében tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének. Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék. Kollégáim további szolgálatához sok sikert, erőt és a betegek elégedettségét kívánom!” – zárja gondolatait a miniszter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?