INSIDER

Magyar alkotók fényjátéka a brit királyi család kertjében

II. Erzsébet közel ezer vendége csodálhatta azt a látványos drón-show-t a Buckingham Palota kertjében, amit egy magyar startup cég, a CollMot Entertainment hozott létre!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Sokan emlékeznek még az augusztus 20-ai tűzijátékra, amikor a levegőbe szálló drónok fényei a Csodaszarvast és a Szent Koronát formálták meg. A magyar dróncsapat a FINA után az állami ünnepet is emlékezetessé tette. Legutóbb pedig nem másnak, mint a brit királyi családnak készítettek látványos műsort a magyar fiatalok!

"A nyolc perces londoni karácsonyi műsor 40 drón felhasználásával készült, a közelgő ünnepi időszakra tekintettel olyan showelemekkel, mint egy tűzijátékkal tűzdelt karácsonyfa betlehemi csillaggal, egy hulló hópehely, egy angyalt kirajzoló drónos alkotás, illetve egy 3D-s animált rénszarvas. Az utóbbi két show-elem kidolgozásában közreműködött Előd Ági az Open Dimensions Kft-től"

– tudta meg a %%a CollMots Robotics-tól.

A Design Terminal által mentorált CollMot Entertainment látványos drón-show-ját közel ezer meghívott vendég követte végig a Buckingham Palota kertjében. A látványos drón-show mellett szintén büszkeségre ad okot, hogy részt vett a csapat az András yorki herceg által alapított [email protected] startup verseny globális döntőjén Londonban, december 10-12. között. II. Erzsébet brit királynő fia 2014-ben alapította meg ezt a versenyt, amelynek célja a fiatal, innovatív vállalkozások támogatása.

Engedély kell a kerti drónozáshoz
A világító drónos show környezetkímélőbb, mint a tűzijáték, és az állatokat sem zavarja a durrogás. Ha valaki kedvet kap hozzá és a kertjében, például egy születésnapi bulin szeretne ilyen műsort, jó előre kell gondolkodnia. "Az engedélyek beszerzése legalább másfél hónapot vesz igénybe, és az elképzelt látvány tervezése sem rövid idő. Egy drón amúgy 15 percig képes világítva, egyhuzamban a levegőben lenni. Ha valaki magának szeretne ilyet, akkor így számoljon" – magyarázta a %%-nak a CollMot Robotics ügyvezetője.

címkék:
És ezeket olvastad már?