INSIDER

„Magamat hibáztatom, amiért az unokám pedofil áldozata lett”

Rémálomba fordult egy kellemesnek induló szomszédi látogatás, amikor kiderült: a szomszéd molesztálta a 9 éves Balázst. A kisfiú nagymamája, aki saját magát is hibáztatja, beszámolt a Ripostnak a történtekről, hogy felhívja a figyelmet, mennyire ügyelni kell. A gyermek édesanyja feljelentést tett.
  • Szerző: Ripost

Kettétört a szívem!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– sírt a főváros XX. kerületében élő Klári, amikor felkerestük. Egy hétig nyaralt nála a két unokája, egy 12 éves kislány és a 9 éves Balázska.

Fürödni hívta a gyerekeket

Augusztus 22-én a gyerekek kint játszottak az udvaron.

A párom kinyitotta a kaput, hogy kivigye a szemetet, ekkor jelent meg a férfi a két kislányával. A lányokat ismertem, de mindig az anyjukkal láttam őket. Az idegen szó nélkül bejött az udvarra, majd azt mondta:

Van medencétek? Nekünk is van, de nem ilyen hideg, jöjjenek át hozzánk a gyerekek.

A nagymamát is megviselte, ami az unokájával történt (Fotó: Ripost)

Italoztak, amíg a gyerekek játszottak

Klári elengedte a gyerekeket, de ők is velük tartottak a párjával a szomszédba.

A kertjükben megkínáltak minket, a férfiak alkoholt is ittak, mi az anyukával beszélgettünk. Én hamar eljöttem, később az anyuka kísérte vissza az unokáimat, jöttek vele a lányai is, tíz perccel később pedig megjelent a férfi is, akit a párom visszakínált.

Pár percre maradtak kettesben a kisfiúval

Elővettem a játékokat a gyerekeknek, jött velem a férfi is, beszélgettünk. Furcsa volt a közvetlensége, kényelmetlenül éreztem magam, mert megsimogatott, puszit adott az arcomra. Utólag arra gondolok, így próbált a gyerek közelébe jutni.

Hiába volt nyitva az összes ajtó, a férfi mégis szerét ejtette, hogy kettesben maradjon a gyerekkel.

Balázska az előtérben ült, a férfi pedig mellé telepedett

– folytatta az asszony.

Ebben az utcában történt az eset (Fotó: Ripost)

Én szaladgáltam a gyerekek között, így nem vettem ezt észre. Amikor kiültünk a kertbe, Balázska is kijött, a pasi mögötte, ráhajolt a gyerekre hátulról.

Milyen telefonod van?

– kérdezte, mire a gyerek csúnyán ráförmedt.

Meglepődtem, mert Balázska nem ilyen. Ekkor telefonált Balázs anyukája és a gyerek gyorsan elkérte a telefont, bement vele a házba. Én kikísértem a vendégeket. Amikor visszatértem, Balázska az ágyon feküdt és sírt, azt mondta az anyjának, hogy haza akar menni. Nem értettem, mi ütött bele, átvettem a telefont, és az anyja azt mondta, hogy hívjam azonnal a rendőrséget.

Fotó: Ripost

Belenyúlt a kisfiú nadrágjába

Balázska édesanyja mondta el a nagymamának, hogy a szomszéd néhány perce molesztálta a gyereket, belenyúlt a nadrágjába és simogatta, húzogatta a nemi szervét, sőt azt kérdezte a gyerektől, megpuszilhatja-e ott.

Több rendőr is kijött, azt kérték, menjünk be a kapitányságra, mire Balázska megijedt, sírva azt mondta, nem akar börtönbe vagy intézetbe kerülni. Attól félt, hogy ő a hibás, lehet, hogy ezzel is a férfi fenyegette meg

– vélekedik a nagymama.

A férfi meg akarta beszélni a történteket

Balázs anyukája másnap a gyerekekért ment.

Kint voltunk az udvaron, amikor megjelent a szomszéd, hogy beszélgetni akar

– mondta Klári.

Ráförmedtem, hogy mit tett a gyerekkel, mire azt mondta, hogy semmit. A lányom elzavarta, erre kérte, hogy „beszéljük ezt meg”. Mit kell megbeszélni, ha nem történt semmi?

A megkereste az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahonnan a következő választ kaptuk:
„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a Btk. 197.§. (2) bekezdésbe ütköző és aszerint minősülő szexuális erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás; a BRFK Gyermek-és Ifjúságvédelmi Osztály őrizetbe vett egy férfit, akinek a bíróság a bűnügyi felügyeletét rendelte el. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információt nem adunk.”

Magába fordult a kisfiú

Balázska negyedik osztályba jár, nagyon jó tanuló, élénk gyerek.

Az anyja szerint viszont mostanában csak fekszik a szobájában és bámul maga elé

– aggódik a nagymama.

Ha kudarc éri, azonnal elsírja magát. Az apjának el se merte mesélni, hogy mi történt vele. Félek, megrendült a bizalma a felnőtt férfiakban. Szörnyen érzem magam, hogy itt mászkáltunk, és nem vettük észre, mi történik.

 

És ezeket olvastad már?