INSIDER

Ma is szükség lesz az esernyőkre, felhős és szeles időre kell számítani

Ilyen időjárás várható az ország területén szerda estig.
  • Szerző: Ripost

Ma Európa időjárásának nagy részét egy hatalmas többközéppontú ciklon alakítja. Hatására elsősorban a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi tájakon, valamint az Alpokban havazás is előfordul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A frontok között átmenetileg kevesebb a felhő, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi területén több helyen fagypont alatt alakul, a középső vidékeken 4, 10, délen általában 10, 23 fok között változik, sőt Szicíliában helyenként 24 fokot is mérnek a kora délutáni órákban. Szerda estig a Kárpát-medence fölött mediterrán ciklon vonul át, mögötte szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek fölénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: Pixabay

Sokfelé esett az éjjel, de hajnalban nyugaton már felszakadozik a felhőzet. Szerdán a Dunántúlon egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, számottevő csapadék már nem valószínű. A Dunától keletre marad a többnyire erősen felhős idő, többfelé esővel, záporral. A szél keleten is fokozatosan északira, északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik, szerdán elsősorban az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 5 és 12 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?