INSIDER

Ma indul a közös szemétszedés

Ma kezdődik a TeSzedd! közösségi szemétszedési program, amire idén várakozáson felül sokan jelentkeztek. Idén már egy héten keresztül tart Európa legsikeresebb környezetvédelmi akciója.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn reggel kezdetét vette az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció, ami vasárnapig tart. Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az önkéntes akciót, de ez lesz az eddigi leghosszabb, egy teljes héten keresztül takarítják a jelentkező önkéntesek az országot. Az egyik legfontosabb cél az illegális szemétlerakók megszüntetése. 2011 óta csaknem 1 millió ember csatlakozott már a kezdeményezéshez és több, mint 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek össze. A begyűjtött szemetet az Innovációs és Technológiai Minisztérium hulladéklerakókba szállíttatja, ahol ártalmatlanná teszik és megsemmisítik.

Idén a szemétgyűjtés mellett szemléletformáló, ismeretterjesztő előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők, de a szervezők pályázatokkal is segítik a szemét mennyiségének csökkentését és annak szelektív gyűjtését. Az önkéntes akcióról bővebben a szelektalok.hu weboldalon lehet olvasni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?