INSIDER

Lopott buszokkal viszik a turistákat a pesti utcákon?

Már nem csak zavaros pénzügyi manőverek, mûszaki hiányosságok és elégedetlenkedő utasok százainak panaszai terhelik a Big Bus Budapestet, de frissen kiszivárogtatott dokumentumok szerint a cég által használt buszok alvázszámával is komoly gondok vannak.
  • Szerző: Ripost

"Megvariált" alvázszámú buszokkal fuvarozza gyanútlan turisták tömegét a Big Bus Budapest – írja az Origo. A hírportálhoz eljuttatott dokumentumokra hivatkozva arról számoltak be, hogy a városnéző buszok előbb hamis, később „felülírt” alvázszámokkal közlekednek. Mindez arra enged következtetni, hogy ezek a járművek vagy lopottak, vagy leselejtezettek. De az sem kizárt, hogy a járművek egy zavaros hátterű kínai buszgyárból valók…

Mint a hírportál írja: „az alvázszámok variálására, össze-vissza hegesztgetésére az információk szerint a korábbi ügyvezető vezényletével került sor. A hatóságokat azzal próbálták volna megtéveszteni, hogy a buszok „eredeti” alvázszámai annyira elrozsdásodtak, hogy azokat cserélni kell.”

Ugyanakkor hangsúlyozzák, a birtokukba került iratok és egy igazságügyi szakértői jelentés szerint egyértelműen bűncselekményről, a BTK-ba ütköző bűntettről, egyedi azonosító jelzés meghamisításáról van szó.

Ráadásul ez esetben a hamisítást üzletszerűen, bűnszövetségben, rendszeres haszonszerzés céljából követhették el, ami akár 5 évi börtönbüntetéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?