INSIDER

Lezárják a Déli pályaudvart, a vonatok egyik irányban sem közlekednek

Halaszthatatlan a helyzet, ezért két hétre gyakorlatilag bezár a pályaudvar.
  • Szerző: Ripost

Október 4-17. között teljesen lezárják a Déi pályaudvart, a vonatok egyik irányban sem közlekednek majd. A MÁV a Portfolio.hunak azt mondta, hogy halaszthatatlan karbantartási munkálatokat végeznek majd.

"A két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni"  - áll a portálnak eljuttatott válaszban, amiből az is kiderül, hogy azért pont most zárják le a pályaudvart, mert így a vágányzár már nem érinti a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat.

"A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a weboldal és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?