INSIDER

Az utcán ütötte le a 85 éves idős bácsit a pénzéért a békési fiatal

A 22 éves békési lakos egy idős férfit megütött, majd a földön fekvő sértettől a táskáját az értékeivel együtt elvette.
  • Szerző: Ripost

Egy 22 éves békési fiatal Esztergomban, a Semmelweis úton hátulról tarkón ütött egy 85 éves idős férfit, aki az ütéstől a földre esett. B. Krisztián a nyugdíjas vállán lévő táskát letépte és elszaladt. A táskában némi készpénz, személyes iratok, kulcscsomó, mobiltelefon és egy bőr pénztárca volt.

A 2020 március 15-én történt támadás után, május 27-én délelőtt Debrecenben fogtak el a fiatal férfit. A rablás értéke mindössze 14.600,- Ft, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

idős bácsit raboltak ki esztergomban

Az esztergomi rablás helyszíne, ahol leütötték az idős bácsit
Fotó: police

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2020. május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt, majd ennek határidejét legutóbb 2021. február 28-ig meghosszabbította.

Az ügyészség vizsgálja a vádemelés feltételeit, ennek során indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatás határidejét újabb három hónappal hosszabbítsa meg. Az Esztergomi Járásbíróság az indítvány tárgyában ülést fog tartani, amelyen meghallgatja az elkövetőt, azt követően hozza meg végzését.

És ezeket olvastad már?