INSIDER

„Az nem lehet, hogy újra megismétlődjön” – meghalt a fia, most 7 éves kislánya is ugyanazzal a gyilkos kórral küzd

Tamara még csak 7 éves, máris hatalmas harcot kell megvívnia.
  • Szerző: Ripost

Hét hónapig kezelték leukémiával annak az anyának a fiát, aki 2008. december 26-án örökre búcsút kellett vennie elsőszülött gyermekétől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hosszú gyászévek után, orvosaim biztatására, támogatására sikeres lombikprogramban vettem részt, melynek során egészséges kislánynak adtam életet” – mesélte az anya a Remény Alapítványnak. „Szépen fejlődött, okos, érdeklődő gyermek volt, Helen Doron nyelviskolába járt. Egy hétvégére Szegedre utaztunk, akkor figyeltem fel a hirtelen ok nélkül elszaporodó kék foltokra, melyek nem ütéstől származtak. Felhívtam az onkológusomat, hogy ugye ez nem leukémia?”

Az anya ekkor bement a kis Tamarával a klinikára, ahol a vérvétel után már nem engedték el őket. A következő vizsgálatok kimutatták: a 7 éves kislány acut lymphoid leukémiában szenved.

„Egy világ omlott össze bennem! Az nem lehet, hogy újra megismétlődjön. Hetek teltek el, mire felocsúdtam, hogy mi is történik velünk. Egy újabb harc. Ezt a borzalmat senkinek sem kívánom!” – mondta az anya.

A gyermek kemoterápiás kezeléseket kapott, jelenleg 3-4 hetente kontrollra járnak Szegedre. Tamara sajnos asztmás is, gyakran befullad, nem bírja a nyirkos, párás, ködös időt, nyáron pedig a pollenek nehezítik tovább az életét. Több gyógyszert is szednie kell, és laktóz intoleranciája miatt az étkezésre is oda kell figyelniük.

„A koronavírus nagyon megnehezíti az életünket, már több, mint 2 éve, hogy sehova nem tudunk eljutni a klinikán kívül. Félünk, rettegünk, hogy a vírus nehogy elérjen minket is, mert mindketten veszélyeztetettek vagyunk” – magyarázta az édesanya, majd így folytatta: „Tamara magántanulóként kiváló eredménnyel végezte el az első osztályt. Közösségbe nem mehet. Gyesen vagyok vele továbbra is. A kontroll vizsgálatok helyszíne Szeged, a lakóhelyünktől 110 km-re van. Jogosítvány, és autó hiányában bizony hatalmas terhet jelent, mert tömegközlekedésen nem mehetünk és a kialakult helyzetben csak taxival tudjuk megoldani, ami alkalmanként 15-20 ezer forint!”

Segítségre van szükségük

Eddig az asszony édesanyja segített nekik, ám 69 évesen a vírus miatt már nem dolgozik, így nem tudja őket anyagilag támogatni.

„Az utazások Szegedre megterhelik az anyagi helyzetünket, különösképpen, hogy én folyamatosan a kislányom mellett vagyok és ápolom őt, így dolgozni nem tudok” – tette hozzá az édesanya, aki születése óta egyedül neveli gyermekét, és a GYES-ből, illetve családi pótlékból él. Nehéz anyagi helyzete miatt a beteg kislánya érdekében segítséget kér.Sajnos én is daganattal küzdök és folyamatosan kontroll vizsgálatokra járok. Bármilyen segítséget nagyon nagy köszönettel fogadunk, ami megkönnyítheti jelenlegi nehéz helyzetünket!”

Ide kattintva tudsz segíteni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?