INSIDER

Lenyelni sem tudta a felnőtteknek való ételt a 8 hónapos kisfiú – borzasztóan bánt vele az anyja

Elképesztő módon elhanyagolta kisfiát egy  24 éves magyar nő.
  • Szerző: Ripost

A problémák akkor kezdődtek, amikor az anya egy Veszprém megyei kistelepülésre költözött a barátjához, az akkor 8 hónapos babájával. A kisfiút ezután olyan szinten elhanyagolta, hogy a gyermek sokszor megfelelő ennivalót sem kapott, ha esetleg mégis jutott neki valami, az pedig felnőtteknek való étel volt, amit sokszor még lenyelni sem tudott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő ezen kívül napi rendszerességel alkoholizált, ami miatt legtöbbször késő éjjel feküdt le, majd reggel 10 óra előtt ki sem kelt az ágyból. Ezért, hogy kisfia se keljen fel ennél korábban, esténként hangosan zenét hallgatott, hogy ő se tudjon időben elaludni.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ez még azonban nem minden, az anya ugyanis a kisfiú megfelelő fejlődésével sem foglalkozott, nem játszott vele, nem sétáltatta, sőt előfordult olyan is, hogy a gyermek egész nap a sötét szobában volt, amíg ő tévézett. A gyermek beszéd- és mozgásfejlődése emiatt a korához képest elmaradt, alultápláltságára pedig a védőnő többször is felhívta a nő figyelmét, de ő ennek ellenére sem változtatott a „nevelési módszerein”.

Az illetékes gyámügyi hatóság végül elvette a kisfiút az anyától, majd ideiglenesen hozzátartozóknál helyezte el.

„Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, valamint indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személy nevelését, gondozását, felügyeletét látná el, vagy ilyen személyt befolyásolhatna” - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?