INSIDER

Lélegeztetőgépeket adott át a csíkszeredai kórháznak Kövér László

Öt szállítható lélegeztetőgépet adott át pénteken a Hargita megyei sürgősségi kórháznak Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke.
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány öt olyan lélegeztető gépet küldött Csíkszeredába, amelyek a betegek szállításakor is használhatók. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke fordult a házelnökhöz a kéréssel, Tar Gyöngyi Hargita megyei tisztifőorvos kérésére – írja a Krónika.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kövér László hangsúlyozta: azt szeretné, ha a székelyek beoltatnák magukat, „hogy ne kelljen Székelyföldre több lélegeztetőgépet hozni”.

Kövér László elmondta: az oltásban is van kockázat, de ez matematikailag nem kimutatható ahhoz a kockázathoz képest, amit azok vállalnak, akik nem oltatják be magukat. Hozzátette: a vírus nem játék.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Romániában riasztó ütemben terjed a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Az országban szinte naponta megdőlnek a jegyzett napi fertőzések, a járványnak tulajdonított napi halálesetek csúcsértékei. A vírus megjelenése óta még soha nem voltak annyian kórházban és nem szorultak intenzív terápiás ellátásra, mint jelenleg. Sok kórházban már ágyhiánnyal küzdenek. Romániában sokkal kisebb a beoltottak aránya, mint Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?