INSIDER

Legyőzte a koronavírust egy idős magyar asszony: „Soha életében nem volt kórházban”

Még a koronavírus sem tudott ártani a makkegészséges encsi asszonynak.
  • Szerző: Ripost

Lassan egy éve hangoztatják a világ virológusai, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb. Az encsi idősotthonban élő 105 éves Magdus néni dacol a tudománnyal, és fityiszt mutat a vírusnak: köhintés nélkül küzdötte le a betegséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A forrói születésű Varga Pálnénak – vagy ahogy mindenki szólítja, Magdus néninek – december elején lett pozitív a koronavírustesztje, a családja pedig már a legrosszabbtól tartott, de az encsi idősotthonban élő sokszoros üknagymama szervezete rendkívül erősnek bi­zonyult, így tünetmentesen vé­szelte át a Magyarországon már több mint 12 ezer ember halálához vezető fertőzést.

Márciusban fogja betölteni Magdus néni a 106. évét, az asszonyt még sosem kellett kórházban
kezelni betegség miatt
Fotó: Bors

Az idős asszony ősszel alaposan ráhozta a frászt a családjára: majdnem megfulladt, kézzel kellett kiszedni a torkából az ételt.

„Soha életében nem volt kór­házban, de októberben félrenyelt valamit, ezért rohammentővel kellett bevinni. Na­gyon rosszul tűrte, és megviselte, ezért a kérésemre egy nap után vissza is vitték. Azóta csak pépeset szabad neki enni. Augusztusban még itt nyaralt nálunk, de amióta a vírus megjelent, nem tud annyit mozogni. A félrenyelése óta sokat romlott az állapota, de még mindig na­gyon jó kedélyű. Mentálisan szerencsére nagyon jó állapotban van, vasárnap is végigsorolta a gyermekeinek a nevét, amikor beszéltem vele telefonon” mesélte a Borsnak Laczkó Emilné Magdolna, az idős asszony 72 éves lánya.

Az idős asszony lánya döbbenetes részleteket árult el Magdus néni kivételes egészségéről: az asszony azt is elárulta, mi a legjobb vírusölő a világon. A hosszú élet titkáról a Bors keddi számában olvashatnak bővebben!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?