INSIDER

Lecsapott a rendőrség az édesanyára a budapesti szállodában, durva, mit akart tenni gyermekével

Az édesanyára a gyerek szeme láttára tettek bilincset.
  • Szerző: Ripost

Összehangolt rajtaütésekkel elfogták L. Attila és H. Anasztázia unokázós hálózatának angliai és magyarországi beszervezőit, valamint futárjait a budapesti nyomozók.

Az elmúlt két évben a rendőrök az Egyesült Királyságból irányított két szervezet tagjai közül összesen 87 csalót; 66 futárt, 12 irányítót és 9 szervezőt fogtak el. Az egyik bűnszervezet vezetői kiadatási őrizetben vannak, a másik angliai szervezet vezetésével gyanúsítható L. Attilát és H. Anasztáziát nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik. A szökésben lévő vezetők a sorozatos elfogások után megpróbálták újraszervezni hálózatukat, ehhez az Egyesült Királyságban élő P. Dzsenifer külföldről, míg J. Barbara a fővárosból szervezett be futárokat az idős emberek átveréséhez.

Az új futárok, a 23 éves J. Csaba és 22 éves Sz. Alexandra a nyomozás adatai szerint öt budapesti idős embertől vettek át pénzt 2020. december 30-a és 2021. január 16-a között, a szervezet irányítóitól kapott instrukciók alapján. A sértetteket a szervezet egyik vezetője hívta fel egy angliai telefonszámról. A telefonáló a beszélgetés során rendőrnek adta ki magát, és azt állította, hogy az idős ember egyik rokona balesetet okozott, és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége.

A kicsalt pénzért és ékszerekét az álrendőr az idősek lakcímére elküldte a futárokat, akik miután leszámolták részesedésüket, a pénzt átadták, vagy eljuttatták beszervezőiknek. Az egyik futár szerepét betöltő J. Csaba miután megkapta részesedését, a megmaradt összeget J. Barbarának átadta, aki a pénzt eljuttatta a szervezet irányítóihoz.

A másik beszervező, P. Dzsenifer személyesen tervezte Sz. Alexandrától átvenni a pénzt, amikor hazautazik Magyarországra. A nyomozás információi szerint P. Dzsenifer nem csak a bűncselekményből származó pénzt, hanem Magyarországon élő gyermekét is ki akarta csempészni az Egyesült Királyságba.

A nőnek azonban erre már nem volt lehetősége, a fővárosba hazaérkező P. Dzsenifert a budapesti nyomozók január 27-én egy szállodában elfogták. A hotelszobában a nőnél ott volt gyermeke is, akit nem vihetett volna el az országból; őt visszaadták a nagyszülőknek, akik eddig nevelték.

A két futár és a magyarországi beszervező azóta már letartóztatásban van, P. Dzsenifert a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?