Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.04.11.

Lebukott Soros megbízható embere, az EU-listáról is leszedték

Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája élérõl a Svéd Liberális Párt, miután a politikusnõ vállalhatatlan, a párt presztízsét súlyosan romboló botrányba keveredett - tudta meg a V4NA hírügynökség.

Szerző RIPOST

Évek óta havi 70 ezer svéd koronával, vagyis több mint 2 millió forintnak megfelelő összeggel egészíti ki havi jövedelmét a Soros-lobbistaként számon tartott Cecilia Wikström, két adócsalásba keveredett cég vezető tisztviselőjeként. Ezzel nagyjából megduplázza havi képviselői járandóságát. A svéd liberálisok listavezetője két súlyos adócsalásba keveredett óriáscég igazgatótanácsának irányító tagja hosszú évek óta.

Soros szállodai szobájában pózolt

Cecilia Wiktström 2009 óta európai parlamenti képviselő, szélsőséges bevándorláspárti nézetei többször megmutatkoztak. Õ készítette elő például azt a jelentést, melyet az Európai Parlament bevándorláspárti többsége megszavazott 2017-ben a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről. A politikusnő rendszeresen felszólal a bevándorlást elutasító országokkal szemben, így például Magyarországgal vagy Lengyelországgal szemben. Aktívan részt vett a Magyarországot támadó Sargentini-jelentés előkészítésében is, büszkén vállalja kapcsolatát Soros Györggyel. Erről közösségi oldalán is megosztott egy fényképet, amin együtt láthatók a milliárdos brüsszeli szállodai szobájában.

A bejegyzés dátumából kiderül, hogy a nyílt társadalom eszméjét hirdető, szélsőségesen migránspárti, amerikai spekuláns és az EP-képviselőnő éppen akkor találkoztak Brüsszelben, amikor Magyarországon nemzeti konzultációt tartottak a bevándorlásról. Pár nappal később fogadta el az Európai Parlament a jelentést a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről, amit éppen Wikström készített elő.

Jól megfizetett lobbista

Amikor először fény derült arra, hogy a politikusnő nagyvállalatok fizetett lobbistájaként ül az Európai Parlamentben Cecilia Wikström azzal védekezett, hogy ez nem szabályellenes, és így is 100 százalékosan el tudja látni képviselői feladatait.

Nagy a munkabírásom

 

- hangsúlyozta.

A politikus vezető tisztségviselőként  évek óta a súlyos adócsalási ügyekbe keveredett Beijer Alma AB és az Elekts AB cégek irányítója és jól megfizetett lobbistája.

Egyetlen cél: az adóelkerülés

A Beijer Alma AB először a Panama iratok kiszivárgása után, 2016-ban került gyanúba. Anders Wall a cég akkori vezetője és főrészvényese a Bahamákon és Svájcban hozott létre offshore vállalatokat, vagyis olyan cégeket, amelyek egyetlen célja az adóelkerülés volt. Azonban már 2013-ban is gyanítani lehetett, hogy valami nincs rendben a cég körül, amikor határozat érkezett a svéd adóhatóságtól, ebből pedig kiderült, hogy Wall több mint egy millió korona értékű, külföldi vagyoni eszközöket vallott be, ami után Svédországban adóznia kellett volna, de ezt nem tette meg.

Amikor arról faggatták, hogy ez miként történhetett meg, Wall hárította a kérdéseket, semmire nem volt hajlandó válaszolni, mondván: semmi nem indokolja, hogy nyilatkozzon az ügyben, valamint nincs is oka rá, hogy bárkinek beszéljen erről. A Panama iratok 2016-os kiszivárgása után Wall azzal védekezett, hogy az útlevél adatait ellopták, az aláírásait - amelyek már 2013-ban is szerepeltek az offshore cégek dokumentumain - odahamisították.

Cecilia Wikström 2018-ban lett a Beijer Alma AB igazgatója annak ellenére, hogy tudott a cég botrányairól.

Tízmilliós trükközések

Wikström évek óta vezető tisztviselője a másik svéd cégóriásnak az Elekta AB-nek is. A közelmúltban a svéd adóhatóság 14 millió koronás adócsalással vádolta meg Laurent Leksellt az Elekta AB tulajdonosát és az igazgatóság elnökét, Wikström közvetlen munkatársát.

Ez a cég is azzal trükközött, hogy leányvállalatokat hozott létre olyan országokban, ahol sokkal alacsonyabbak az adók, miközben valós tevékenységüket Svédországban folytatták.

Pártja kirúgta, és próbálja eltusolni az ügyet

Cecilia Wikström pártja, a svéd Liberálisok elismerték, hogy tudtak Wikström mellékállásairól, a gyanús cégekhez fűződő kapcsolatairól, de nem mérték fel annak igazi súlyát. A svéd liberálisok most médiakapcsolataikat kihasználva igyekeznek lokalizálni a botrányt, elkerülve, hogy a nemzetközi média is felkapja az esetet.

Miután eltávolították a párt EU listájáról Cecilia Wikström cinikusan így kommentálta saját „politikai halálát”:

A liberálisok erkölcsi pánikba estek.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mégis, miért remeg Magyar Péter keze-lába, ha szónokol?

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát