INSIDER

Látványosan átalakul a Nyugati tér

Izgalmas változás előtt áll a főváros egyik központi helye, a Nyugati tér. Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy egy drága közúti aluljáró helyett egy friss elképzelés szerint szintbeli keresztezéssel is megoldható a városképet elcsúfító felüljáró megszüntetése.
  • Szerző: Ripost

Újabb látványos átalakulásra számíthatnak a belvárosban közlekedők. Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Kossuth Rádióban beszélt a várható változásokról.

„Eddig úgy volt, hogy a Nyugati téri felüljárót csak akkor lehet eltüntetni, ha méregdrágán épül közúti aluljáró, ami azért is lett volna nagyon drága, mert a Nagykörút tele van nagy átmérőjű alapközművekkel, azok alá kellett volna menni. Szerdán a FÕMTERV a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén előhozakodott egy olyan megoldással, amelyből az derül ki, hogy mégiscsak megoldható a szintbeli keresztezés, felüljáró nélkül" – mondta, majd így folytatta:

„A szintbeli keresztezést azért kellett nagyon végiggondolnia a tervezőnek, mert a 4-es 6-os villamosnak nagy gyakorisággal kell járnia, amit biztosítani kell."

A FÕMTERV szerdai tájékoztatása szerint ez megoldható, ezt a döntést pedig a Közfejlesztési Tanács elfogadta.


Tarlós hangsúlyozta, hogy a szintbeli keresztezéssel eltüntetni a városképi szempontból rendkívül csúnya Nyugati téri felüljárót jóval olcsóbb, mint alagúttal, ezt pedig támogatta a Közfejlesztési Tanács, s minden bizonnyal a közgyűlés és a kormány is támogatni fogja.


További részletekkel és időpontokkal azonban egyelőre nem szolgált a főpolgármester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?