INSIDER

Láttuk, de nem gondoltuk, hogy nekünk jön a nagy hajó

A koreai sajtóban megszólalt egy túlélő, aki elmondta: az utasok többsége, mintegy 20 ember fönn volt a fedélzeten, 10-en lehettek lent a zárt részben.
  • Szerző: Ripost

A Jung nevű férfi elmondta: a többség fotózott és nézelődött, és látták is a mögöttük érkező óriás hajót, de nem gondolták, hogy eltalálja az ő hajójukat. Egy Jun Mo nevű nevű túlélő azt mondta, hogy néhány pillanat alatt történt az egész, és akik nem voltak a hajó fedélzetén és zuhantak a vízbe, azok biztosan a hajó testébe szorultak.

A két áldozat együtt menekült meg úgy, hogy az egyikük belekapaszkodott egy mentőövbe, és kötelet dobott a másiknak, aki szintén bele tudott kapaszkodni. Egy másik túlélő, a 60 éves Anmo azt mondta, hogy ő is próbált megkapaszkodni, de lecsúszott a keze és elmerült. De szerencsére egy matróz utána nyúlt és kimentette.

Egy testvérpárt örökre szétválasztott a baleset

A Hableányon Lombos László hajóvezető és Pethő János szolgált. A hajón turistaként nyolc koreai család összesen 30 tagja, két koreai idegenvezető és egy koreai fotós utazott. Lapzártánkig 7 koreai túlélőt és 7 koreai holttestét találtak meg.

A Budapesten elsüllyedt hajón utazott egy dél-koreai testvérpár, akik egy nehéz időszak után pihenésre vágytak. Koreai értesülések szerint egy Jung nevű férfi azért döntött az utazás mellett, mert felmondott a munkahelyén, és feltöltődésre volt szüksége. Lánytestvérével érkezett Budapestre, és mindketten a Hableány fedélzetén voltak, amikor a tragédia történt. A nőt sikerült kimenteni a vízből, de a férfit eltűntként keresik. Szüleik a hírekből értesültek a történtekről, az édesanyjuk egy harmadik testvérükkel azonnal Magyarországra indult.

Arról is írnak, hogy a hajón volt három férfi, akik a dél-koreai Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál dolgoznak. Õk a feleségeikkel együtt közösen érkeztek hazánkba: közülük eddig egyedül egy férfit találtak meg.

A hajó legfiatalabb utasa, egy hatéves kislány a nagyszüleivel és az édesanyjával utazott Budapestre, ám mostanáig egyiküket sem találták meg.

Nem lett volna szabad sötétben sétahajózni

A %% információi szerint, amelyek egy 35 éve fedélzetmesterként dolgozó férfitól származnak, korábban volt egy hallgatólagos megállapodás az utazási irodák között, hogy sötétedés után nagy létszámú városnéző hajóval nem mennek ki a Dunára. Állítólag ezt az egyezményt nemrég felrúgta egy német hajó, és a többiek, hogy ne maradjanak le a versenyben, újra elkezdtek sötétedés után is vízre szállni, hogy megmutathassák a külföldieknek a kivilágított fővárost. Több hajós is tartott attól, hogy ebből előbb-utóbb baleset lesz.

 

Tegnap már csak egy sérültet ápoltak kórházban bordatöréssel, a többieket kiengedték.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?