INSIDER

Különös videókat tesz közzé a szép magyar börtönőr lány

Saját szériát kapott a YouTube-on Nagy Norina, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivő-helyettese. A szőke szépség örömmel mesélt a karrierjéről: 12 évet dolgozott a mély víznek számító Gyorskocsi utcában, de a kamera előtti szereplést is izgalmas kihívásként éli meg.
  • Szerző: Ripost

Gyerekkorom óta vonzott az egyenruha. Igaz, 17 éves koromig még nem tudtam, hogy melyik testületnél akarok szolgálni

– mondja a %%-nak Nagy Norina a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivő-helyettese.

„17 évesen viszont, egy, a középiskola által szervezett börtönlátogatás során érett meg bennem az elhatározás, hogy én ezen a területen akarok dolgozni. Természetesen a szüleim először nagyon meglepődtek, amikor eléjük álltam, és bejelentettem, hogy egy rabokkal teli intézetben akarok dolgozni” – neveti el magát, látszik rajta, hogy felidézte szülei akkori döbbent tekintetét. Ám határozott lányként végül elérte, hogy szülei nem csak elfogadták, de támogatták is egyetlen gyermekük ritka pályaválasztását.

Norina 12 évet dolgozott hivatásos börtönőrként, mielőtt felkérték, hogy legyen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivő-helyettese. Kemény helyen kezdte, a Gyorskocsi utcában volt felügyelő, ahol sokszor kellett állnia a sarat, de elszántsága a legkeményebb helyzetekben sem ingott meg.

„Rengetegszer megnéztek maguknak a rabok, sőt, olykor beszólásokat is kaptam. Izgalmas iskola volt, mely során megtanultam kezelni a helyzeteket, s az eredmény nem maradt el. Elkezdtek tisztelni, a nő helyett egyre inkább a felügyelőt látták bennem” – magyarázza a %%-nak a talpraesett Norina, aki március eleje óta új területen is megmutathatja magát: a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) ugyanis nem csak szóvivő-helyettesnek kérte fel, de ő lett a BVOP YouTube csatornájának háziasszonya is. Átlagosan minden második héten felkerül egy újabb, Norina rabul ejt alcímű kisfilmje a világ egyik legnépszerűbb internetes videómegosztójára.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a felkérés. Persze a kamerát szoknom kellett, de megpróbálok a legjobban teljesíteni ezen a területen is. Saját stábbal, nulla forintból készülnek a videók, melyek segítségével szeretnénk bemutatni a börtönök zárt világát, s lerombolni az emberek fejében esetlegesen erről a munkaterületről élő tévhiteket. Nem titkolt célunk a toborzás is, a magyar börtönökben ugyanis kifejezetten jó dolgozni” – közli minden kétséget kizáró határozottsággal, meggyőződéssel.

Aki azt gondolná, hogy egy olyan elhivatott börtönszakember, mint Norina kizárólag a hivatásának él, téved.

„Öt éve boldog párkapcsolatban élek a kedvesemmel, akivel egy kis nyuszit nevelünk, Madzagot. Ha jobban belegondolok, pont olyan vagyok odahaza, mint bármely más velem egykorú nő.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?