INSIDER

Közgyűlés járvány idején? Így oldja meg a közös képviselő

Az udvarra hívja össze a hatlakásos társasház közgyűlését Forray M. Antónia, de tárgyalt már 240 lakásos szövetkezeti házzal is, online engedi be otthonába a lakókat. A közös képviselő 15 ház ügyeit intézi a járvány idején is – ha kell, akár személyesen, maszkban, kesztyűben.
  • Szerző:

Forray M. Antónia napi szintű kapcsolatot tart mind a 15 ház lakóival, amelyeket képvisel. Van olyan lakásszövetkezet, amelyiknél élő adásban jelentkezik be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forray Antónia otthon rendezte be irodáját, online szervezi a lakógyűlést (Fotó: Ripost)

„Furcsa, hogy nem tudom, hányan ülnek velem szemben, de fontos, hogy a tájékoztatás most se maradjon el és legyen egy fórum, ahol a felmerülő kérdéseket megtárgyaljuk” – mondja. „Szerencsére a banki ügyeket is tudom online intézni, már a járvány előtt is megvolt a kettős aláírás kialakult rendje, nem egyedül rendelkezem a kifizetésekről, hanem egy megbízott lakóval közösen. Folyamatosan dolgozom a járvány kezdete óta. Sokkal nehezebb így, persze, és ha például elromlik valami, nem egyszerű szerelőt találni, majd meggyőzni a lakókat, hogy engedjék be.”

Előfordul, hogy valamit mindenképp személyesen kell aláírni, lepecsételni. Azért, hogy a közös képviselőnek ne kelljen utaznia, az egyik lakó hozta el autóval a papírokat és ott, a motorháztetőn írt alá (Fotó: Ripost)

A legrosszabb az volt, amikor az egyik épületben egy lakásra kikerült a karantént jelző piros cédula. Akkor sokan hívták fel a közös képviselőt, de kiderült, hogy egy egészségügyi dolgozót érintett a karantén, aki nem volt fertőzött, de kapcsolatba kerülhetett fertőzöttel.

A maszk szabályos felhelyezése is fontos (Fotó: Ripost)

„Ennek tisztázása után némiképp megnyugodtak a kedélyek, de ahogy telik az idő, egyre türelmetlenebbek az emberek, egyre nehezebben bírják a bezártságot és olyan dolgokkal is foglalkozni kezdenek, ami máskor eszükbe sem jutott volna. Megértőnek kell lennem, hiszen mindannyiunkat megvisel ez a járvány, bízom benne, hogy nemsokára visszatér az élet a régi kerékvágásba” – teszi hozzá Antónia. „Nagy könnyebbség, hogy a társasházakra vonatkozó határidőket is meghosszabbították a veszélyhelyzet utánra, így nem kell kapkodnunk.”

Amikor hazatér, Antónia először lemossa a kesztyűt, aztán leveszi és kezet mos, csak utána emeli le arcáról a maszkot és dobja forró vízbe (Fotó: Ripost)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?