INSIDER

Közel százmillió forintot kapnak Rozália árvái

Összesen több mint hatmillió eurónyi kárpótlást kapnak a ceglédberceli balesetben elhunytak hozzátartozói - jelentette be az érintett biztosítótársaság. A döntést azért tudták ilyen hamar meghozni, mert mind a román, mind a magyar fél gyorsan lezárta a nyomozást, másrészt azért is siettek a döntéssel, mivel gyerekek az érintettek.
  • Szerző: Ripost

 A biztosító nem kérdőjelezte meg a kártérítés jogosultságát, csak a jogosultak köréről és az összegről kellett dönteniük.

„ Úgy gondoljuk, hogy a közlekedési szabályok betartása minden mellett elsőbbséget élvez, nem szabadna hagynunk, hogy emberéletekbe kerüljön a figyelmetlenség" – mondta az Adevarul című román lapnak a City Insurance biztosító társaság képviselője.

,,Minden egyes figyelmetlen perc számít."

A romániai Maros megyében

összesen 139 hozzátartozó jogosult kártérítésre, fejenként 45 ezer eurót kaphatnak.

 Amelyik családban több árva gyerek maradt, ott minden gyermek megkapja ezt az összeget. Van olyan eset, ahol az elhunyt szülei is jogosultak kártérítésre.  A Mezei családban négyen haltak meg, két testvér, Radu és Petru, egyikük felesége, Rozália, valamint az unokatestvérük, George. Ebben a családban tizenhárom gyerek marad árván. A 32 éves Rozáliának hat gyereke volt, őket a baleset után a nagymama vette magához. A hat gyerek után kapott pénz - közel százmillió forint - lehetővé teszi, hogy legalább anyagiakban ne kelljen szűkölködniük.

A román sajtó szerint Romániában még nem volt ilyen összegű kártérítésre példa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?