INSIDER

Kovács Zoltán így reagált a nemzeti konzultációval kapcsolatos EU-s vádakra -videó

Most is a magyarok véleménye lesz a döntő.
  • Szerző: Ripost

A kilencedik nemzeti konzultáció utolsó kérdésében Magyarország kormánya, abban is kifogja kérni az állampolgárok véleményét, hogy milyen álláspontot foglaljunk a migráció kérdésében.

Ennek azért látják szükségét, mert az Európai Bizottság alapvetően a magyar alkotmányt szeretné megváltoztatni. Hiszen 2018 óta a magyar Alaptörvény része az első biztonságos ország alapelve, ami kimondja, hogy azok a személyek, akik nem biztonságos országból érkeznek Magyarországra, nem jogosultak menedékjogi kérelmet benyújtani.

Így most Magyarország kormánya, arra kéri az állampolgárokat, hogy a Nemzeti Konzultáción keresztül fejezzék ki véleményüket a migráció kérdésével kapcsolatban!

Tegnap Vera Jourová, a bizottság alelnöke nevezte „fake newsnak” a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését. Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár már tegnap így reagált a vádakra Facebook oldalán.

„Az előző bizottság politikailag megtámadta a kerítésépítést és folyamatosan olyan ”civil„ szervezetekkel dolgozik együtt, amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt.

A brüsszeli bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a tranzitzónák ügyében, a jogi határzár ügyében és a Stop Soros törvény ügyében is.

Ezek is azt igazolják, hogy a bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen.

2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is.

Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?