INSIDER

Kovács: egyénileg tehetjük a legtöbbet a vírus megállításáért!

A kormány nevében részvétet is nyilvánított az államtitkár.
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését fejezte ki Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján, miután közölte, hogy bekövetkezett az első magyarországi haláleset a koronavírus-járványban.

Kovács Zoltán kiemelte:

”Az egészségügyben dolgozók emberi életekért küzdenek, a koronavírus-járvány elleni védekezés minden eszköze, minden költsége rendelkezésre áll, a kormány minden szükséges erőforrást biztosít. A legtöbbet a koronavírus terjedése ellen mi magunk, magánemberek tehetünk.„

Fotó: pixabay

Az államtitkár azt is hangsúlyozta: új típusú vírussal állunk szemben, ami más típusú felfogást kíván a magánemberek részéről is. Ezért minden magyar embertől azt kérik, hogy miközben segíti az egészségügyi és rendvédelmi szervek munkáját azzal, hogy betartja az operatív törzs javaslatai alapján hozott ajánlásokat, a saját életében is ugyanazt a felelősséget és elszántságot mutassa arra, hogy megakadályozza a vírus terjedését.

Hozzátette: az operatív törzs és az egészségügyi személyzet által megfogalmazott előírások, javaslatok azt szolgálják, hogy ne csak azt az embert, akire vonatkoznak, hanem a közvetlen családtagjait, hozzátartozóit, barátait, és egyúttal az egész magyar társadalmat a lehető legjobban megvédjék a vírus terjedésétől.

Kovács Zoltán kiemelte: a nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek.

Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy idős hozzátartozóik és barátaik esetében különös elővigyázatossággal tartsák be az egyébként javasolt védekezési és megelőzési előírásokat.

 

És ezeket olvastad már?