INSIDER

Koszorúval fenyegették a rendőrt, kiderültek az elképesztő részletek

Egy ukrán férfi megbízásából került a halálos fenyegetést tartalmazó koszorú a magyar rendőr küszöbére, az elkövetőket elfogták.
  • Szerző: Ripost

Rács mögé dugott az ügyészség két férfit, miután egy ukrán megbízó kérésére egy magyar rendőrt próbáltak megfélemlíteni. Egy koszorút hagytak a háza előtt. Kiderült, a maffiamódszerekhez mindössze egy hibás féklámpa miatt nyúltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ügyészség

Hatalmas öngólt lőtt két héttel ezelőtt az a két magyar állampolgárságú férfi, aki egy ukrán megbízásából halállal próbált megfenyegetni egy rendőrt Szabolcs-Szatmár-Beregben. Az éj leple alatt egy zsákba rejtett koszorút hagytak a határrendész családi házánál, a koszorú szalagjára pedig a rendőr halálára utaló feliratot tettek. A hatóság azonnal, forró nyomon keresni kezdte a kollégát fenyegető elkövetőket: öt napon belül elfogták őket. Ekkor derült ki, hogy nem a saját szakállukra, hanem 50 ezer forintos díj ellenében, titokzatos ukrán megbízójuk kérésére cselekedtek. Utóbbi régóta fente a fogát az említett rendőrre, mert a határrendész – állítólag – nem engedte őt nyugodtan cigarettát csempészni.

Az ukrán állampolgárral szemben ko­rábban a megfenyegetett rendőr intézkedett, ezért haragudott rá. Ráadásul az ukrán férfi szerint a rendőr akadályozta a határon át a cigarettacsempészetet, ezért akarták őt megfélemlíteni – erősítette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A két végrehajtót persze azonnal rács mögé dugták, letartóztatásukat tegnap rendelte el az ügyészség. Legalább két hónapig ott is maradnak zaklatás vádjával. Az őket felbérelő, ukrán állampolgárságú, beregszászi Anti Viktor azonban még szökésben van, vélhetően külföldön tartózkodik, őt a rendőrség szombat óta körözi.

A Bors megtudta, hogy az ellentét a zsaru és Viktor között igencsak bagatell dologból származik. A lap információi szerint ugyanis a rendőr egy közúti ellen­őrzésen állította meg az ukránt, amikor észrevette, hogy annak Audiján nem ég az egyik féklámpa. Viktor már ott sérelmezte az eljárást, különösen a 10 ezer forintos büntetést. Ezután gorombult be, majd próbálta a rendőrt megfenyegetni. Az ukrán azonban alaposan elszámította magát: nemcsak azért, mert a koszorú önmagában is többe került, mint a korábban kifizetett, sérelmezett büntetés, hanem azért is, mert ezért a húzásáért zaklatással vádolják, és jó eséllyel helyet bérelt magának egy helyi cellába, nem kevés időre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?