INSIDER

Koronavírus: új maszkgyártó gép kezdte meg működését Budapesten

A világjárvány megmutatta, mennyire fontos Magyarországon lehetővé tenni a védőeszközök gyártását.
  • Szerző: Ripost

Új maszkgyártó gépet állított üzembe az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Budapesten – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a társaság telephelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schanda Tamás hangsúlyozta: a világjárvány megmutatta, hogy a piaci szereplőktől való függőség csökkentése érdekében a lehető legtöbb védőeszköz gyártását a világjárvány megmutatta,; ezt a törekvést segíti a gép.

Budapest, 2020. június 2.
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 2-án.
MTI/Kovács Tamás

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: az elmúlt időszak bizonyította, hogy az innováció segítségével milyen jelentős eredmények érhetőek el a járvány elleni küzdelemben.

A felkészülés már csak azért is fontos Magyarország számára, mert már a szomszédban lehet a koronavírus második hulláma. De ha jó előre felkészülünk, akkor hasonló jó eredménnyel vészelhetjük át, mint az első hullámot.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?