INSIDER

Koronavírus-járvány: Ezért nem hervadnak el a hölgyek húsvéthétfőn

Bár a koronavírus-járvány miatt a teremtés koronái nem tarthatják meg házon kívül a locsolkodás hagyományát, a segítség most fentről érkezik.
  • Szerző: Ripost

A húsvét elválaszthatatlan hagyománya a locsolkodás, húsvéthétfőn azonban a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében ajánlott otthon maradni. A házon belüli illatos vagy csapvizes meghintés nem maradhat el, de mi lesz a többi hölgyismerőssel?!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A locsolkodás a megtisztulást jelképezi, ugyanakkor egyes hagyományok szerint véd a rontástól és javítja, fokozza a termékenységet.

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

A köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése szerint, ha a távolabb élő rokonok, ismerősök, de még a közvetlen szomszédok sem tudják most meglocsolni a hölgyeket, a természet besegít. Húsvéthétfőre ugyanis az Budapesttől Győrön és Debrecenen át Siófokig és Szegedig az ország több nagyvárosára is rövid, ám annál intenzívebb csapadékot ígérnek.

Forrás: köpönyeg.hu

Ráadásul sem az előtte, sem az azt követő három napban nem várható zápor, zivatar, illetve eső. Vagyis, nagyon úgy tűnik, hogy az ég megoldja a hölgyek megöntözését, s így egy teljes évig nem hervadnak majd el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?