Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.02.

Itt vannak a friis adatok a koronavírus járványról

275 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 987 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

275 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 987 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 774 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 705 378 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 69 835 főre csökkent. 837 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 90-en vannak lélegeztetőgépen – írta meg a koronavirus.gov.hu.

Fotó: pixabay.com

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/uj-szabalyok-jonnek-5-millio-beoltott-utan

 

Továbbra is kedvező a járványügyi adatok tendenciája – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertette: határozottan csökken a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapest északi és központi szennyvíztisztítójában, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen.

Hozzátette: a 21. héten az előző heti adatokhoz képest 42 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek átlagéletkora 42 év. Közöttük 22 százalék a 40-49 éves, 17 százalék a 30-39 éves, 14 százalék az 50-59 éves, 13 százalék a 20-29 éves korosztályba tartozik. Ez azt mutatja, hogy továbbra is az aktív, munkaképes korú lakosság körében fertőződnek meg a legtöbben. Az országos tisztifőorvos őket arra kérte, hogy regisztráljanak, éljenek az oltás lehetőségével. Regisztráció oltásra: https://vakcinainfo.gov.hu/

Müller Cecília közölte: a 21. héten Pest megyében azonosították a fertőzöttek 14 százalékát, Budapesten 12 százalékát, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig 11 százalékát. A legkevesebb új eset Nógrád és Somogy megyében volt, az összes eset 2-2 százaléka. Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaknem 60, Vas megyében 54, Heves, Bács-Kiskun, Nógrád megyében és a fővárosban 50 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma. Az elhunytaknál változatlanul 5 százalékban nem volt társbetegség.

Az elmúlt 24 órában 174 új fertőzöttet azonosítottak, 28 beteg hunyt el, 947 beteget ápolnak kórházban, 100-an szorulnak lélegeztetésre.

Az országos tisztifőorvos beszámolt arról, hogy zajlik a külhoni magyarok és a Magyarországon élő külföldiek regisztrációja a védőoltásra, amelynek beadása várhatóan június második felében történik meg.

Eddig 5 176 630-an kaptak védőoltást, közülük 3 655 647 embernek a második adagot is beadták. Magyarországon a lakosság 53 százaléka kapott már védőoltást, az európai uniós átlag ezzel szemben 37 százalék – tette hozzá.

Az 5 millió 236 ezer regisztrált 91 százaléka megkapta a védőoltást, a 60 év felettiek 96, a 18-59 éves korosztály több mint 88 százalékát oltották be.

Hangsúlyozta, hogy hatféle vakcina áll rendelkezésre az országban, aki regisztrált, az már másnap beoltathatja magát.

Kedden 439 920 Pfizer- és 60 ezer Janssen-vakcina érkezik az országba, pénteken 64 800 adag Moderna-oltóanyagot várnak.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy Magyarországon továbbra is jellemzően a brit vírusvariáns fertőz. Két esetben fedezték fel az indiai vírusvariáns jelenlétét: az egyik beteg meggyógyult, a másik rehabilitáción van. Az indiai vírusmutáció által okozott betegség nem zajlik súlyosabban, mint a brit mutáns vagy a vadvírus által előidézett megbetegedés – jegyezte meg.

Ismertetése szerint egyik eset sem függ össze külföldi úttal, és mindkét beteg környezetében járványügyi vizsgálatot végeznek. Az egyik helyszínen 23 mintavétel történt, ezek közül 22 negatív eredménnyel zárult, egyet még vizsgálnak. A másik egészségügyi szolgáltatónál 119 mintát vettek, ezek vizsgálata még tart.

Megnyugtató, hogy az egészségügyi személyzet nem kapta el a vírusvariánst, talán annak is köszönhetően, hogy a védőoltások a vírusvariánsok ellen is védelmet nyújtanak – mondta az országos tisztifőorvos.

Szólt arról is, hogy az indiai mutáns egy dupla mutáció eredménye: a vírus tüskefehérjéjén keletkezik két mutációs pont, amelyek a vírus természetében történő változásokat okozzák. Három típust azonosítottak az indiai mutáción belül: a nyomon követésre, az érdeklődésre, illetve az aggodalomra okot adó variánst; az utóbbi járványügyi szempontból súlyosabb betegséget okozhat és a brit variánshoz hasonlóan gyorsabban terjedhet.

Müller Cecília kérdésre válaszolva elmondta: azután, hogy az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a 12-15 évesek oltását, egyelőre vizsgálják, hogy Magyarországon alkalmazzák-e a védőoltást ebben a korosztályban, és ha igen, mikor; erről az operatív törzs dönt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

vg.hu

Végleg bezár Ördög Nóráék balatonfüredi boltja

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

hirtv.hu

Magyar Péter ígérete szerint ütőképes politikai erőt készül létrehozni + videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Megbolondul az időjárás, ez várható a következő napokban

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjéről

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú