INSIDER

Koronavírusgombbal és értesítésekkel bővül az Életmentő app

A mai naptól elérhető a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának két újítása, melyek a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus miatt kialakult helyzetben két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba, amelyet egyébként a 2 hónappal ezelőtti indulása óta több mint 420 ezren töltöttek már le. Az újítások egyike a Koronavírus információ gomb, mely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára (https://koronavirus.gov.hu/), így ez a fontos információs oldal mostantól közvetlenül elérhető az ÉletMentő applikációból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A másik hasznos újítás, hogy az applikáció push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azoknak, akik letöltötték az ÉletMentő alkalmazást. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a felhasználók az ÉletMentő applikáció letöltésekor engedélyezzék, hogy az alkalmazás értesítéseket küldjön. Aki már korábban letöltötte az appot, annak telefonja Beállítások menüjében két dolgot kell engedélyeznie az ÉletMentő applikációra vonatkozóan: a frissítések automatikus letöltését és az értesítéseket.

„Az ÉletMentő applikáció elsődleges célja az, hogy megkönnyítse a segélyhívást úgy, hogy a mentők gyorsan, sok információhoz juthassanak. A frissítés révén az alkalmazás olyan új funkciókkal bővül, melyek közvetve szintén az életmentést szolgálhatják” – emelte ki dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?