INSIDER

Nem akárhogy védik a fertőzéstől az általános iskolákat és óvodákat a katonák – fotók

Országszerte 140 óvodában és iskolában végzi a honvédség a koronavírus fertőtlenítési munkálatait.
  • Szerző: Ripost

Nukleáris baleset, ipari katasztrófa és biológiai fertőtlenítés, ezekre a hősökre számíthatunk a legnagyobb bajban is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái már többször bizonyítottak, hiszen az ő vezetésükkel zajlik az intézményekben a Covid-19 vírus elleni küzdelem.

Az intézmények fertőtlenítését összesen 11 alakulat katonái végzik
Fotó: Metropol

„Az alakulatunk elsősorban nukleáris baleset elhárításban és ipari katasztrófa elhárításban vesz részt, mint például a vörösiszap incidens volt legutóbb. A mérgező harcanyagokkal való „csatára” pedig Szerbiában és Szlovákiában készülünk fel. A biológiai fertőtlenítés, amin jelenleg dolgozunk, egy teljesen új kihívás volt, azonban az elmúlt egy év során rutinosak lettünk ebben is. Az alakulat elsőnek tavaly áprilisban, a Pesti úti Idősek Otthonának fertőtlenítésével kezdte el az intézmények mentesítésének sorozatát” – fejtette ki Csaba Tibor alezredes, a vegyivédelmi alakulat parancsnokhelyettese a Metropolnak.

A termek, folyosók és a tornatermek fertőtlenítését alkohol alapú fertőtlenítőszerrel, háti és kézi permetezővel, valamint hidegköd képző eszközzel végzik a katonák
Fotó: Metropol

Mint kiderült, a hazai intézmények fertőtlenítését összesen 11 alakulat végzi. A folyamatokat mindig fontos egyeztetések előzik meg a csoport parancsnok és az intézmény vezetője között. Ezután pedig a semlegesítési munkák során, 100%-ban eltüntetik a koronavírust az óvodákból, illetve az általános és középiskolákból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?