INSIDER

Koronavírus: Ezek voltak a nap legfontosabb történései

A Ripost összegyűjtötte, mit érdemes tudnod a hétfői hírekről.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn újabb bejelentések, szigorítások történtek a koronavírus-járvány miatt Magyarországon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

8:20

Újabb 13 iráni egyetemistát utasítottak ki Magyarországról, mivel a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

8:59

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Hazánkban eddig 39 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 29 magyar állampolgár.

11:39

Közös cselekvésre, nemzeti összefogásra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezésben hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A miniszterelnök kijelentette az új változásokat:

  • Lezárják a határokat: Magyarország területére csak a magyar állampolgárok léphetnek be. De fontos kiemelni, hogy az áruszállítás és a tranzitforgalom zavartalanul üzemel.
  • Rendezvénystop lép életbe: bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be.
  • Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák és dohányboltok.

16:20

Dömötör Csaba tájékoztatott, hogy hackertámadás érte a koronavirus.gov.hu-t: a kívülről indított terheléses támadás miatt nem volt elérhető a kormányzati oldal egy rövid ideig.

17:26

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, negatív lett Pintér Sándor belügyminiszter és további több mint negyven kontaktszemély első koronavírustesztje.

És ezeket olvastad már?