INSIDER

Koronavírus: elsősorban a nyugati országrész érintett

November 18-án is megtartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Kiss Róbert mindenekelőtt kihangsúlyozta, hogy a kormány nem hosszabbította meg a szigorítások határidejét!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Maszkviselés megszegése miatt 432 emberrel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában. A tömegközlekedési eszközökön 48, míg a bevásárlóközpontokban 52 emberrel szemben intézkedtek. Az utóbbi egy napban 8 vendéglátóhelyet zártak be. 319 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

Budapest, 2020. június 17.
Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Dr. Müller Cecília közölte: 4 290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Elhunyt 99, többségében idős, krónikus beteg. 34 846-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 118 723 fő. 7 499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány dinamikusan emelkedik egész Európában. A települések 88 százaléka érintett a koronavírustól. Bárki lehet fertőzött vagy fertőző, ezért fontos betartani az óvintézkedéseket.

Elsősorban a nyugati megyék érintettek a koronavírus-fertőzésben Budapest mellett. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a legsúlyosabb a helyzet. Az elmúlt héten Heves megyében 90 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Zala és Fejér megye két olyan terület, ahol csökkenni látszik az új fertőzöttek száma.

Fotó: Magyar Nemzet

„November 16-án diagnosztizálták a legtöbb fertőzött személyt” – tette hozzá az országos tiszti főorvos.

A fertőzöttek tekintettében a nemek közti arány változni látszik. A nők 54 százalékban, a férfiak 46 százalékban érintettek Magyarországon. A 40-49 éves korosztály a legérintettebb, az összes fertőzött negyede ebbe a korosztályba tartozik.

Müller Cecília szólt arról is, hogy az antibiotikumok a koronavírussal szemben hatástalanok. Csak orvos által rendelten lehet antibiotikumot szedni. Továbbá, amint a beteg felépült, ki kell dobni a gyógyszert.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?