INSIDER

Koronavírus: elképesztő, mit művelnek egyesek a zöld számon

1748 hívás érkezett a zöld számra a koronavírus kapcsán – hangzott el az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Felháborító, de egyre többen telefonbetyárkodnak, és nem információt kérnek a zöld számon.
  • Szerző: Ripost

A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. Ezt használják ki azok, akik szórakoznak. A komoly hívások mellett sok a komolytalan hívás is – közölte az operatív törzs.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: shutterstock

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon. Felhívták a figyelmet, hogy aki tüneteket észlel magán, az ne menjen be rendelőbe, kórházba, hanem hívja a zöld számot.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott: továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon. A budapesti és a debreceni reptéren eddig összesen 4927 embert ellenőriztek az egészségügyi szakemberek a beérkező utasok közül, a közúti határátkelőhelyeken pedig 428 embert, de egyetlen esetben sem mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Legkésőbb szerdán elindul a koronavírussal kapcsolatban az operatív törzs információs honlapja. – Itt minden információ, tanács fellelhető lesz, ami a koronavírus-helyzettel függ össze – mondta Lakatos Tibor ezredes, az ügyeleti központ vezetője.

Kérdésre válaszolva elmondta: valóban vannak csalások a koronavírus kapcsán, a rendőrség folyamatosan monitorozza a hirdetéseket, eseményeket, két esetben eljárás is indult.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?