INSIDER

Tiszta vizet öntött a pohárba a vakcina veszélyére figyelmeztető szakember

„Szavaimat sajnos nem helyesen tolmácsolták az interjúban” – nyilatkozatot adott ki az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) oltásstratégiai vezetője.
címkék:
  • Szerző: ripost

Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) oltásstratégiai vezetője vasárnap közölte, hogy az AstraZeneca vakcina előnyei minden korosztályban sokszorosan felülmúlják esetleges veszélyeit, és különösen igaz ez a 60 évnél idősebbek esetében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szakértő nyilatkozott az AstraZeneca vakcina hatásairól

Szakértő nyilatkozott az AstraZeneca vakcina hatásairól
Fotó: MTI

Cavalerit korábban a La Stampa című lap idézte, és az akkori cikk szerint a fentieknek éppen az ellenkezőjét mondta, azaz hogy el kellene kerülni a 60 felettiek oltását AstraZenecával, csakúgy, mint a fiatalabbakét, mert fennállhat – bár rendkívül ritkán fordul elő – a vérrögképződés veszélye.

„Szavaimat sajnos nem helyesen tolmácsolta az interjúban a La Stampa” – írta nyilatkozatában az oltásstratégiai vezető a Reuters hírügynökségnek.

A La Stampa vasárnap este közölte online kiadásában Cavaleri pontosítását.

A múlt hét elején az olasz kormány azt közölte, hogy korlátozni fogja az AstraZeneca oltóanyagának használatát a 60 év felettieknél, miután egy tizenéves meghalt ritka vérrögképződésben beoltottsága után.

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter vasárnap sajtótájékoztatón viszont azt mondta, hogy Olaszország folytatja az AstraZeneca használatát a 60 év felettieknél is, és nemcsak azoknál, akik ebből kapták első oltásukat, hanem olyanoknál is, akik még egyetlen oltást sem kaptak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?