INSIDER

Fontos új bejelentéseket tett a kormány, mindenről beszámolunk

A csütörtöki Kormányinfón ismét számos bejelentést tett Gulyás Gergely. Ezekről jobb ha te is tudsz.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely elsőként az európai rezsiárak drámai emelkedéséről beszélt, mely Magyarországon kívül szinte minden országot érint.

Mint mondta, az Európai Bizottság új javaslata a fogyasztókra terhelné a magas árakat, ez azonban – magyarázta – már egyáltalán nem a klímavédelemről szól. Magyarország ragaszkodik a hatósági ár tarthatóságához, éppen ezért a V4 országok vétózni fognak, hiszen nem az embereket, hanem a szennyező multicégeket kéne megadóztatni.

Budapest, 2021. október 21.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. október 21-én.
MTI/Soós Lajos

Nő a migrációs nyomás

Gulyás ezt követően a növekvő migrációs nyomásról beszélt, mely értelmében kijelentette: Vissza kell állítani a tranzitzónákat.

Míg tavaly 27 881 ember, addig idén már 91 590 fő próbált bejutni a magyar határon. A V4-ek is támogatják a szigorú migrációs politikát, és cseh rendvédelmi erők is részt vesznek a védekezésben.

Emelkedő benzinárak

Egy felmerülő kérdésre elmondta, hogy bár Magyarországon is nagyon drága a benzin, de az Unióban így is a legolcsóbbak közé tartozik. Itthon az adóterhek csökkennek, miután a kőolaj ára 50 dollár fölé emelkedik – írja a Bors.

Megvéd a harmadik oltás

A koronavírus-járvány kapcsán kiemelte: aki három oltással rendelkezik, azok közül nagyon kevesen vannak kórházban, és az áldozatok között is nagyon kevesen vannak. A miniszter elárulta: ő maga is felvette már a harmadik oltást.

Emellett azt is mondta: senkit sem beszél le a maszkhasználatról.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?