INSIDER

Gulyás Gergely: Túl vagyunk a második hullám csúcspontján

A legfrissebb döntéseket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy szenteste felfüggesztik a kijárási tilalmat, de ezen kívül marad, ahogy a korlátozások is. Magyarországon fordulat következett be a fertőzések tekintetében, és bíznak benne, hogy csökkenni fog a halálozási szám is a következő időszakban. Túl vagyunk a második hullám csúcspontján – mondta a miniszter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vakcinák kapcsán Gulyás elmondta, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban december 27-től megkezdődik az oltás. Legalább 5500 vakcina érkezik év végéig, ezekkel kezdik meg az oltásokat.

Gulyás hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak mindenkivel a vakcinákról. Mindenkit arra kért, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon. Több mint 300 ezren ezt már megtették. Szeretnék, ha lesz vakcina, akkor azt minél többen vennék igénybe. 17,5 millió vakcinát kötöttek le eddig.

A hitelmoratórium meghosszabbítása június 30-ig a legfontosabb döntés a kormány által meghozott gazdaságvédelmi akcióterven belül. Bárki, aki idén március előtt vett fel hitelt, lehetősége van ezzel élni. Jelenleg 2,6 millió család jogosult erre, és több mint 1,5 millió veszi igénybe. Majdnem egymillió vállalkozó jogosult a moratóriumra, és 48 százalékuk élt is ezzel. Ez a teljes hitelállomány 41 százaléka – mondta Gulyás. Az lényegtelen, hogy a bankok milyen tájékoztatókat küldtek, ezért nem is kell figyelembe venni őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?