INSIDER

Kormányinfó: a gazdaság újraindítása a legfontosabb

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra megtartotta a kormányinfót, mely során számos fontos témát érintettek.
  • Szerző: Ripost

Mint kihirdették egészen augusztus 15-ig továbbra is tilos a nagy rendezvények megtartása. A továbbiakról pedig júliusban dönt a kormány, a járványügyi helyzet tekintetében. Nemzeti ünnepünkkel, a rendezvénysorozattal és a tűzijátékkal kapcsolatban is akkor fogják meghozni a végleges döntést.

A kormány elsődleges célja továbbra is a munkahelyteremtés. Annyi munkahelyet akarnak létrehozni, amennyi megszűnt. Ennek céljából létrehozták a Gazdasságvédelmi Operatív Törzset, mely négy fő területet fog vizsgálni munkája során. Magyarországon 130 ezer munkanélkülit hozott a járvány. Épp ezért a gazdaság újraindítása a legfontosabb.

A jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítését és 2021 július elsejétől a csecsemőgondozási díj a bruttó jövedelem 100 százaléka lesz.

Kihirdették: 2020-ban nem változik a Kata adónem szabályozása. A szereplők javaslatait megfontolták, a visszaéléseket megszüntetik.

Elindult a nemzeti konzultáció kézbesítése. A kérdőívek fő témáját a járvány és a járványhelyzettel kapcsolatos szabályok és a megfékezés érdekében hozott védelmi intézkedések lesznek.

Gulyás Gergely kihangsúlyozta: az ellenzéknek is azt javasoljuk, hogy a konzultációt vegyék komolyan, töltsék ki.

Újságírói kérdések kapcsán szóba került az emelkedő parkolási díjak, amivel a kormány nem ért egyet. Az is kiderült, hogy a Lánchíd felújításával kapcsolatban rendelkezésre áll a szükséges összeg. Gulyás Gergely hozzátette: nem áll fent az a veszély, hogy a Lánchíd összeomlik, de törmelékek, vasdarabok leeshetnek róla. A rakpartok közelében hajók és kocsik járnak.

Ha az államot fogják felszólítani, akkor ki fogja fizetni a gyöngyöspatai diákoknak járó kártérítést, még akkor is, ha nem ért egyet vele.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?