Létrehozva: 2017.11.06.

Könnyen csapdába eshetnek a házőrzők: kedvenceink életére törnek a kutyagyűlölők

Hatalmas szerencséje volt annak a sheltie fajtájú kutyának, ami az Etele úti panelsorok közti füves területen kóstolgatta az odahelyezett, tûvel tûzdelt párizsit. A kutya legalább nyolc, de lehet, hogy kilenc tût is lenyelt a hússal együtt, csoda, hogy nem halt bele. Ez nem az elsõ eset, korábban is helyeztek már ki a parkokba szöggel "gondosan" ellátott húsokat, amit nem csak a kutyák, hanem a gyerekek is könnyen megtalálhatnak, és ezzel balesetet szenvedhetnek.

A kistestű kutya a gazdájával labdázott a parkban, amikor megtalálta a földön elszórt életveszélyes húsokat. Gazdájának csak éjjel tűnt fel, hogy valami baj van.

"Azt vettem észre, hogy kihányta az ételt, és vele együtt 6-7 tűt. Másnap reggel elvittem az állatorvoshoz, ahol a röntgen még két tűt kimutatott a kutyám bélrendszerében. Bőségesen megvacsoráztattam, ahogy a doktornő tanácsolta, így a maradék tű természetes úton távozni tudott" – mesélte a nő a %Ripost%-nak.

 

Csoda, hogy életben maradt a kutyus. A benne maradt két tű éppen a vékony- és a vastagbél határán volt, átlyukaszthatta volna

– magyarázta a Talpas Állatorvosi Rendelő állatorvosa, aki a kutyust ellátta. Hozzátette: a helyiek arról beszélnek, hogy néhány napja egy tacskó elpusztult hasonló tűvel tűzdelt párizsi miatt az Etele úti parkban.

De ki lehet az, aki egy ártatlan eb életére tör?

"Korábban voltak összetűzéseim a lakókkal. Amikor lementünk a kutyámmal labdázni, panaszkodtak az ugatás miatt, kiabáltak, hogy hagyjuk abba, kidobáltak mindenfélét. Éppen emiatt nyáron voltunk egy oktatótréningen, azóta a sheltie-m megtanult csendben maradni."

A gazda feljelentést tesz, mert szeretné, ha nem fordulna elő hasonló eset. Jó eséllyel megtalálják az elkövetőt, hiszen két kamera is van a panelsoron, ami rálát a parkra.

Ugyancsak feljelentést tett az a békéscsabai gazda, akinek a kutyáit fagyállóval átitatott kockacukorral próbálták megmérgezni. Ötvennégy kockacukrot találtak a Mátyás király utcai ház kerítésén belül, a tuják alatt, ide dobálta be a tettes a fagyállóval mérgezett cukrok nagy részét, többet pedig leborított a kerítés tövéhez. A kertben négy kutyát tartanak, az volt a szerencséjük, hogy gazdájuk időben észrevette a mérgezett édességet, amit a rendőrség le is foglalt bűnjelként.

Az állatkínzás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha a tettes különleges szenvedést okozott az állatnak, esetleg rendszeresen, több állatot is megkínzott, akkor három év börtönt is kaphat

- tájékoztatta a %Ripost%-ot dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

100 ezer forint a nyomravezetőnek!

Kovács Tamás, a 11. kerületi állatkínzás-ellenes mozgalom egyik képviselője százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bármit tud arról, ki szórt szét tűvel fertőzött párizsit.

  • Ha valaki olyan információkkal tud szolgálni, amik elvezetnek a tetteshez, annak 100 ezer forintot ajánlok fel. Remélem, megtaláljuk azt, aki ilyesmire képes - nyilatkozta Kovács Tamás a Ripostnak. A kutya gazdája a mellettük lévő panelsoron lakik, a házak között lévő parkban pedig naponta 40-50 kutya szaladgál.
  • Én is mindennap ott játszom a kutyáimmal, azok is, de akár egy kisgyerek megehette volna azokat a párizsikat…

 

Csak magára gondol a tettes

Gyarmati Rita pszichológus szerint a tettest valószínűleg idegesítik az állatok, zavarja az ugatás, és ahelyett, hogy a gazdákkal beszélné meg ezt, a védekezésre képtelen állaton próbál meg bosszút állni, ezzel mintegy fitogtatva saját hatalmát egy másik élőlény fölött.

- Sok embernek csak a saját nyugalma a fontos. Aki ilyet elkövet, nem érdekli, hogy mennyire kiszolgáltatott az az élőlény, amelyik ellen a támadás irányul. Úgy érzi, egy másik emberrel, a gazdával szemben alulmaradna, így hát megpróbál a védtelenebb fölé kerekedni. Az ilyen tett nem menthető, de a békés együttélésre a kutyásoknak is törekedniük kell – vélekedik a pszichológus.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

hirtv.hu

Puzsér is elmondta véleményét a brüsszeli konzervatív konferencia letiltásáról + videó

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!