INSIDER

Kommandósok lepték el Bocskaikertet, brutális, amit a családi házban találtak

A Terrorelhárítási Központ és a rendőrök összehangolt akciósorozatot hajtottak végre.
  • Szerző: Ripost

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság bűnügyeseinek olyan információ jutott a tudomására, hogy többen új pszichoaktív anyagot árusítanak a városban.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre.

A TEK műveleti egységei Bocskaikertben és Hajdúhadházon összesen hét személyt fogtak el, míg a Cívis Közterületi Támogató Alosztály két debreceni bandatagot kerített kézre.

A nyomozás adatai szerint R. András bocskaikerti otthonában készítette a tiltott anyagot, amit aztán élettársával és annak gyerekeivel több személyt irányítva, bűnszövetségben terjesztett a megyében. Az R. Andrástól vásárolt anyagot Sz. Zoltán és barátnője a megyeszékhelyen értékesítette, majd a befolyt pénz egy részét visszafizették a bocskaikerti famíliának.

Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók látókörébe került két hajdúhadházi lakos is. V. Ferenc és Sz. Ferenc a gyanú szerint szintén az R. Andrástól szerzett tiltott szerrel kereskedtek.

A házkutatások során több tucat adag, alufóliába csomagolt – az elsődleges szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagot találtak, ami mellett több millió forint készpénzt, átalakított lőfegyvert, gázriasztó fegyvert és a tiltott szer terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?