Létrehozva: 2021.10.01.

Pokolba kívánják a költöztetőket: elképesztő vádak, már a rendőrség is nyomoz

Már többen megjárták a költöztető céggel, szinte kivétel nélkül mindenki a pokolba kívánja őket. Már nyomoz a rendőrség.

Egy költöztetőcég olcsó és hatékony megoldást kínál weboldalain, amik két néven is futnak, de a nevüket leszámítva szinte minden más ugyanaz. Az ellenállhatatlan ajánlat azonban korántsem olyan jó, mint ahogy azt elsőre hinnénk. Több ember panaszkodott rá, hogy órákat késtek a költöztetők és még ezek után is volt képük azt mondani, hogy nem végzik el az előre megbeszélt munkát. Ám ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis Anett lapunknak elmondta, mit tettek vele a cég emberei:

„Az említett költöztető céget találtam az interneten, akiket meg is bíztam egy lakás elköltöztetésével, Fótligetről a 15. kerületbe, ami 12 km. Eleve 11 helyett negyed négykor jöttek meg” – kezdi történetét Anett.

„Hárman voltak munkások. Volt egy nagy doboz, tele fürdőszobai dolgokkal a fürdőben, ahova be se kellett menniük és el se kellett volna vinniük azt a dobozt. Végig ott voltunk a párommal meg segítettünk is nekik pakolni. Egy dologra kértük meg őket, volt egy szekrénysor szétszedve, azt a saját buszunkba pakoltunk be és hogy ne én szakadjak meg nőként, a nagyobb részeit segítsenek elfektetni. Ez maximum 10 perces munka volt” – és csak ezután kezdődik az igazi kálvária, ami miatt Anett felvette velünk a kapcsolatot.

„Elvitték a dolgainkat, majd mikor fizetésre került sor közölte, hogy az amúgy körülbelül 38-40 ezres költöztetés 90 ezer forint lesz. Három órával többet akart felszámolni, csak az SMS-ből kiderült, hogy mikor érkeztek meg, tehát itt nem tudtak sokat mutyizni. Majd fel akart számolni 15 ezer forintot azért a 10 perc segítségért, amíg egy ikeás szekrény elemeit segített betenni, miközben 3 ember órabére összesen 8500 Ft náluk… Majd a 12 kilométeres útra 50 kilométeres túlfutást számoltak fel. A végén nagy kegyesen csak 50 ezret számolt, majd rám csapta a telefont” – meséli Anett, aki azt hitte, nagyobb csalódás már nem érheti, de tévedett.

Képünk illusztráció.
Fotó: RODNAE Productions

„Ezután tűnt fel anyukámnak, hogy a doboz ugyan ott van a fürdőszobában, de az alján levő kis dobozból eltűnt 480 euró. Azonnal fel hívtam a céget, aholközölté, utánakérdeznek. Másnap az egyik szállító hívott, s akárcsak később a főnökük tagadta a gyanút, s jelezte, bizonyítsam be az állításomat. Közöltem velük, hogy egyszerű a képlet, bemegyek a rendőrségre a dobozzal, amin rajta lesz az ujjlenyomatuk, illetve gondolom a főnök is benne van a buliban, ha ennyire inkorrektül áll hozzá. Érdekes módon előkerült a pénz. Másnap személyesen hozták vissza, ki se szálltak a kocsiból, egy bocsánatkérés se hagyta el a szájukat. Nem mellesleg én elvártam volna, hogy minimum a költöztetésem árát visszaadják, hiszen azért fizettem jelenleg, hogy meglopjanak. Miután kiírtam a történteket, sokan írtak nekem privátban, van, aki állítja, hogy tőle 1 milliót loptak. Nagyon szomorú, hogy se egy értékelő oldaluk nincs, se a rendőrség nem tesz semmit ellenük. Nekem mindenről hangfelvételem van, talán ez volt a szerencsém” – mondta el a Ripost-nak Anett.

Az elhangzottak kapcsán a Ripost megkereste a rendőrséget, történt-e feljelentés az ügyben.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. és XIII. kerületi rendőrkapitányságai folytatnak nyomozást lopás bűncselekményének gyanúja miatt. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő ügyben három férfit hallgattak ki a nyomozók gyanúsítottként, a II. Kerületi Rendőrkapitányságon lévő ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt, az felderítési szakban van” – válaszolta a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai Dominik Curtisszel töltötte az éjszakát

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

magyarnemzet.hu

Viszonya lehetett a játékosával, menesztették az angol klub edzőjét

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő adat érkezett a magyar születésszámról

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Hosszú lesz a húsvét: íme néhány programötlet, ha unatkoznál

INSIDER

„Az életem értelme veszik el” – kilátástalan helyzetbe került az Eltűntkereső Laci

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó