INSIDER

Kocsis Máté: Gyurcsány bukott, gyenge gazember

Gyurcsány Ferenc a parlament ülésén napirend előtti felszólalásában börtönnel fenyegette meg a kormánypárti politikusokat. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán is reagált a baloldal vezetőjének kirohanására, ahol Gyurcsányt cáfolva leszögezte, hogy igenis fontos, hogy Magyarország ilyen jól áll lakosságarányosan az oltási tervvel. „Gyurcsány Ferenc sokat tett, hogy ne így legyen” – írta Kocsis.
  • Szerző: RIPOST

Gyurcsány Ferenc szerint nem az a fontos, hogy hány embert oltottak be. Kocsis Máté szerint viszont igenis az a fontos. Ez ellen pedig Gyurcsány Ferenc sokat tett.

„A kormány jó döntést hozott, jó korán, a többi ország csak most ébredezik. Ennek ellenére ”foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel„ vádolta meg a kormány tagjait és közölte, hogy ”2022-ben vissza fog jönni (!) és nem lesz kegyelem„. A bukott, gyenge gazember fenyegetőzésétől eltekintve ennyit arról, hogy vissza akarna vonulni...”

- írta a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté azt is megkérdezi bejegyzésében, hogy mi van azokkal, akiket az ő vezetésével beszéltek le az oltásról és meghaltak, és vállal-e felelősséget az oltásellenes kampányért, amit hónapokig folytattak – írja az Origo.

Ötven baloldali képviselő, szinte az összes aláírása szerepel azon a parlamenti dokumentumon, amellyel a baloldali pártok meg akarták akadályozni a kínai és az orosz vakcina magyarországi alkalmazását.

Január 25-én nyújtották be azt a javaslatot a baloldali pártok, amelyben egy parlamenti bizottság segítségével akarták megakadályozni, hogy Magyarországon keleti oltóanyagokkal lehessen oltani. A javaslatban kifejezetten a kínai vakcináról van szó, de az indoklás szövegéből, és az általuk felállítani szándékozott bizottság feladatainak listájából kiderül, hogy csak olyan oltóanyagot akartak elfogadni, amelyet Brüsszel engedélyez. Vagyis nyilvánvaló, hogy mindegyik keleti vakcinát támadták.

A javaslatot 50 baloldali képviselő írta alá, csak kettő hiányzik róla, azonban valószínűleg ennek is csak technikai okai voltak, éppen valamilyen okból nem tudták személyesen aláírni a dokumentumot. Egyikük ugyanis Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, akiről nehezen képzelhető el, hogy nem támogatja saját pártja kezdeményezését (a másik a jobbikos Steinmetz Ádám). Vagyis kimondhatjuk: mindegyik baloldali parlamenti párt teljes erőből támogatta az oltásellenes kampányt.

 

relatedArticles]

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?