INSIDER

Kocsis Máté: A Gyurcsány-koalíció oltásellenes

„Ne hagyjuk, hogy Gyurcsány ismét átverje az embereket” – írta közösségi oldalán pénteken a Fidesz frakcióvezetője.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Többször is bebizonyosodott már, hogy a baloldal oltásellenes, és valószínű, hogy csak politikai tőkét akar kovácsolni a koronavírus-járvány okozta helyzetből. Azonban az ellenzék annyira szeretné megdönteni az Orbán-kormányt, hogy arról meg is feledkeztek, ez a kampány emberi életekbe kerülhet.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője legutóbbi Facebook-bejegyzésében erre világított rá, azt írta: ne hagyjuk, hogy Gyurcsány ismét átverje az embereket!

Kocsis Máté (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

  • Megkérdőjelezik az oltóanyagok hatékonyságát.
  • Vitatják a beszerzéseket.
  • Riogatnak, álhíreket terjesztenek.
  • Támadják a szakembereket, orvosokat.
  • Petíciót is indítottak az oltások ellen.
  • Gyurcsány egészségügyi politikusa szerint „a betegség is jobb, mint a vakcina”.
  • A kétszínű baloldal főpolitológusa szerint ha sok lesz idén is a fertőzött és a halott, az politikai előny lehet 2022-ben.

„Ez Gyurcsányék hozzáállása, bármit is mondanak, ezek a tények!”

– írja Kocsis Máté. A bejegyzéséhez képet is mellékelt:

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint is a baloldal politikai stratégiája az, hogy a koronavírus-járvány elhúzódjon, ezért álhíreket gyárt, és csak akadályozza a védekezést.

Az államtitkár kedden a Facebook-oldalán azt írta: a baloldal szerint így nagyobb esélyük lenne a választáson, ezért nem támogatták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és „ezért folytatnak oltás- és vakcinaellenes kampányt”.
A járvány elleni védekezésben „sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete” – tette hozzá.
Völner Pál kiemelte: továbbra is elengedhetetlen a gyors és hatékony védekezés, amelyhez a parlament megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára azzal, hogy hétfőn meghosszabbította a rendkívüli jogrendet.
A veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása nem jelenti a járványügyi korlátozások 90 napos meghosszabbítását – hívta fel a figyelmet az államtitkár.
A bejegyzés szerint az Országgyűlés hétfői döntése lehetővé teszi, hogy a kormány időben dönthessen az élet és egészség védelméért szükséges lépésekről, megóvja a munkahelyeket, fenntarthassa a gazdaságvédelmi intézkedéseket, továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa a védekezésben résztvevőknek a kedvezményeket, valamint „gőzerővel” dolgozhasson a vakcinák beszerzésén.
A veszélyhelyzet meghosszabbítása nélkül ezek az intézkedések több hetet vennének igénybe, „de versenyt futunk az idővel. Minden nappal, amivel megrövidítjük a járványt, életek százát mentjük meg, és legalább 10 milliárd forintot nyerünk a nemzetgazdaságnak” – írta az államtitkár.
Völner Pál a bejegyzésben arra kéri az embereket, töltsék ki az online konzultációt az újraindításról, hogy a kormány a jövőben is megfelelő, a lehető legtöbb ember számára elfogadható intézkedéseket hozzon. Továbbá regisztráljanak az oltásra is a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.
„Ne feledjék: együtt sikerülni fog!” – olvasható a bejegyzésben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?