INSIDER

Kocsis Máté: a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel, „sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról”.
  • Szerző: Ripost

Kocsis Máté szombati Facebook-bejegyzésében feltette a kérdést: „az megvan, hogy Gyurcsány ül Brüsszelben, olvasgatja a tegnapi álhíreket és hazaüzenget?”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Akkor tisztázzuk! Gyurcsány csicskásai hetek óta arról beszélnek, hogy nyitni kellene mindent. Az MSZP, a Jobbik és a Momentum külön kampányt is indított erre. A dékások még e hét közepén is arról elmélkedtek a nyilvánosság előtt, hogy szerintük nem lehet felelősen döntést hozni a szigorításokról, ma meg már épp a cselekvés hiányát kérik számon” – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Az megvan, hogy Gyurcsány ül Brüsszelben, olvasgatja a tegnapi álhíreket és hazaüzenget❓

Akkor tisztázzuk! Gyurcsány...

Közzétette: Kocsis Máté2021. március 6., szombat

 

Úgy fogalmazott: az elmúlt hetekben a baloldal emberéletekkel játszadozott volna, miközben itt a járvány harmadik hulláma. Több a fertőzött, és egyre többen szorulnak kórházi ápolásra is. „Ehhez képest továbbra is a vakcinák ellen hergelnek, sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról” – tette hozzá Kocsis Máté.

„Meghazudtolják a szakembereket, és búvópatakszerűen nyomják az alantas oltásellenes kampányukat. Gyurcsány eközben meg a saját maguk által gyártott álhírek alapján még üzenget is, hogy szerinte mit kellene csinálni. Ez egy vicc” – írta a Fidesz frakcióvezetője, hangsúlyozva: a politikai vitákat majd később lerendezik, most az emberélet az első.

A hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már nagyon komoly átoltottságot jelent.

A főorvos szombaton a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokan érzik úgy, hogy csak az oltással lehet hatékonyan védekezni a járvány ellen. Ha megfelelő ütemben érkeznek Magyarországra az oltóanyagok, akkor néhány hónapon belül elérhető a 25 százalékos átoltottsági arány, ami már a járványt meg tudja fékezni – hangsúlyozta.

Szlávik János az oltások közti különbségekről szólva kifejtette, hogy nem mindegyiket lehet bizonyos életkorok alatt vagy felett beadni, valamelyiket hosszabb vagy rövidebb idő után ismételni kell, azonban mindegyiknek megfelelő a hatékonysága.

Mindegyik alkalmas arra, hogy szinte száz százalékban megakadályozza a súlyos esetek kialakulását és a kórházba kerülést a beadás után két-három héttel – mutatott rá.

A főorvos úgy folytatta, hogy a második oltás után egy héttel alakul ki az oltásoknál meghatározott 80-90 százalékos védettség. Az után is elképzelhető, hogy valaki megfertőződik, de óriási valószínűséggel nem kerül kórházba – tette hozzá.

Szlávik János felhívta a figyelmet arra, hogy meredeken emelkedik az új fertőzöttek és a kórházba kerülők száma. A főorvos szerint ennek egyértelmű oka a brit variáns terjedése, amely könnyebben terjed emberről emberre, a fiatalabbakat fertőzi, több embernél okoz lázat, izom- és ízületi fájdalmakat, illetve nagyon sokan köhögnek tőle.
Tájékoztatása szerint a brit variáns súlyosságát tekintve 10-15 százalékkal agresszívebb, mint a korábbi koronavírustörzsek.

Az infektológus konkrétumok említése nélkül azt is elmondta, egy éve harcban állnak a koronavírussal az egészségügyi dolgozók, az orvosok és nővérek. Sajnos időnként hátba támadnak emiatt, de úgy érzem, mi mindannyian az emberekért, betegekért és életekért küzdünk, mert ez a hivatásunk - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?