INSIDER

Kitolták az erdőbe a magatehetetlen magyar férfit és hagyták meghalni

Nem törődtek mással, csak, hogy felvehessék a szerencsétlen ember nyugdíját.
  • Szerző: Ripost

Egy fővárosi szociális intézményből tolta ki kerekesszékestül későbbi áldozatát 2017. október 24-én kora délután az a páros, amelynek tagjai ezután egy belvárosi bankfiókban felvették az idős nyugdíját, majd kivitték őt egy szentmártonkátai lakásba. Négy nappal később a mozgásában korlátozott, súlyos beteg férfi rosszul lett. Azt hitték meghalt, ezért fogták, kora reggel kitolták az erdőbe és sorsára hagyták. Az áldozat már élettelen testét néhány órával később találták meg.

Fotó: Pixabay

Az ötlet, hogy a 69 éves, beteg ember pénzét megszerezzék a 39 éves B. Oszkár fejéből pattant ki, a megvalósítás első részét a 44 éves T. Imrénére, valamint H. Csabára bízta. Ők ketten hozták el az orvosi felügyelet alatt álló sértettet a szociális intézményből, majd kivitték a vidéki címre. Mindhárman tisztában voltak azzal, hogy tettükkel közvetlenül veszélyeztetik, kockáztatják az idős életét, de szemük előtt csak a megszerezhető nyugdíj lebegett.

Áldozatuk végtisztességét úgy adták meg, hogy eltolták az útból és az erdőben hagyták.

A nyomozás segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, majd 2019 őszén – a beszerzett bizonyítékok, vallomások, szakértői vélemények birtokában – módosították a cselekmény minősítését. A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított terheltek közül T. Imréné és B. Oszkár 2019 októbere óta van letartóztatásban. A jelenleg szintén fogvatartott H. Csaba ellen egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés le nem töltése miatt volt érvényben elfogatóparancs. Elfogták, azóta megkezdte jogerős büntetésének kitöltését a fővárosban.

A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?