INSIDER

Kitanították a migránsokat, háborús menekülteknek adják ki magukat

Sok százan állnak a magyar határnál, több transzparenst is hoztak magukkal a migránsok.
  • Szerző: Ripost

300-400 migráns érkezett a déli magyar határhoz. Azt állítják, békés tüntetésre készülnek, addig maradnak a kerítés előtt, míg Magyarország meg nem nyitja a határait előttük.

Többeknél angol és német nyelvű transzparens is van, melyen az áll, az éhezés és a háború elől menekülnek, „menekültek vagyunk, nem bűnözők”.

A szakértő szerint kitanították őket, hogy háborús menekültnek kell eladniuk magukat, mert akkor hamarabb beengedik őket az országba és folytathatják útjukat Nyugat-Európa felé.

Van velük egy aktivistának látszó fiatal nő is, aki tárgyal a nevükben a rendőrökkel. Döntő többségük jól öltözött, jól felszerelt fiatal férfi, a transzparenseiket mintha ugyanaz a kéz írta volna – az akció elég szervezettnek tűnik...

A migránsmenet csütörtök kora délután indult el Szabadkáról a magyar határ felé, egy napon át gyülekeztek a környékbeli településkről és erdőkben. A menet fél öt körül ért Kelebián a magyar-szerb határra, több százan leültek, és azt mondják, nem mozdulnak, amíg be nem engedik őket – ám a magyar rendőrök tartják a határt.

 

És ezeket olvastad már?