INSIDER

Kitálalt a meggyilkolt sportoló családjának az ügyvédje: ijesztő dolgokat mondott

Marian Cozma kézilabdázó szülei az évek múlásával egyre rosszabbul vannak. Eddig egy fillért sem kaptak a 200 milliós kártérítésből. Ügyvédjük elmondta, miért...
  • Szerző: Ripost

A szülők lelki fájdalma az évek múlásával sem enyhült, Marian Cozmát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bárban.

– Az édesapa, Petre és az édesanya, Marian a mai napig naponta kimennek a temetőbe, mert – mint mondják – csak ezek a percek hoznak számukra némi enyhülést mérhetetlen fájdalmukra – mondta el a Blikknek a család ügyvédje, dr. Helmeczy László.

Most már csak autóval tudnak a lakásuk és a temető között közlekedni, mert Petre több betegséggel is küzd, műtéteken esett át, és hamarosan egy újabb súlyos beavatkozásnak lesz kénytelen magát alávetni. A cukorbetegség ugyanis lassan teljesen elhatalmasodik rajta, érszűkülettől szenved – tette hozzá a szülők képviselője.

A család élete anyagilag is egyre kilátástalanabb, a számukra jogerősen megítélt kártérítésből ugyanis még egy fillért sem láttak.

Egy vicc, ami a Cozma család ügyében történik, jogilag hiába járna nekik több mint 200 millió forint, mind a mai napig egy fillért sem kaptak meg az összegből. Magyarországon ugyanis előbbre való, hogy az elítéltek a bűnügyi költséget fizessék meg első körben, és csak utána jön az áldozatok családjainak kártalanítása.

 Bármilyen hihetetlen, a Cozma családot jelenleg egyetlen ember támogatja: az pedig én vagyok – tárta fel a döbbenetes valóságot Helmeczy László.

Petre Cozma az ügyvédjén keresztül annyit üzent, próbál élete tönkretevőinek, azaz fia gyilkosainak megbocsátani, ám ez még ennyi év távlatából sem könnyű.

A 2009. február 8-án több késszúrással megölt kézilabdázó ügyében R. Sándort és N. Győzőt első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, amit másodfokon 18-18 éves börtönbüntetésre módosítottak.

Sz. Iván az első fokon kapott húsz év fegyház helyett végül 13 éves elzárás büntetésben részesült.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?