INSIDER

Kispesti paneldráma: Döbbenetes részletek derültek ki a foglyul ejtett örökös ügyéről

Tisztul a kép a kispesti zsarolási ügyben, a Fővárosi Főügyészség fotókat is közölt.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a párosnak, akik milliós örökség megszerzése céljából tartottak fogva két férfit egy lakásban – közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A gyanú szerint egy 26 éves férfit és egy 38 éves nőt két férfi ismerősük befogadta a XIX. kerületi otthonukba. A befogadottak tudomást szereztek arról, hogy egyik vendéglátójuk 8 millió forintot örökölt. Az örökség megszerzése érdekében a nő és a férfi december 17-26. között a saját lakásukban bezárva tartották vendéglátóikat, több plusz zárat szereltek az ajtóra és elvették a két férfi mobiltelefonjait. A 26 éves férfi bántalmazta és gumilövedékes fegyverrel fenyegette is az örököst, illetve baltával és kalapáccsal fenyegette mindkét áldozatát. Az örökös a fenyegetés és bántalmazás hatására végül 5,7 millió forintot utaltatott át a 26 éves férfi hozzátartozójának számlájára.

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A XIX. kerületi nyomozók a párost január 7-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt, amellyel a nő bűnsegédként gyanúsítható, valamint két rendbeli személyi szabadság megsértése miatt.

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, mivel megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyét.

A nyomozási bíró a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzés gyanúsítotti és védelmi fellebbezés miatt nem végleges.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?